Starčević: “Jučer se u Gospiću dogodila demokracija”

GOSPIĆ – Neovisna lista Karla Starčevića i kandidat za ličkog župana Ante Franić ispred HSLS-a održali su danas press konferenciju na kojoj su se osvrnuli na postignute izborne rezultate.

Karlo Starčević
Karlo Starčević

– Želim izraziti veliku zahvalnost narodu koji je podržao našu listu, jer ovo je jedina lista u Ličko-senjskoj županiji, a možda čak i u Hrvatskoj gdje su i kandidati sklopili savez i koaliciju s narodom. Zato naša velika, velika zahvala narodu koji je oslobođen straha izašao na izbore, povrh nevjerojatnih pritisaka i prijetnji uoči izbora. Biračko tijelo koje nas je podržalo je neovisno i apsolutno različitih svjetonazora i nadam se još većoj podršci u drugom krugu za gradonačelnika Gospića, kazao je kandidat za gradonačelnika Karlo Starčević  te dodao kako se jučer se dogodila demokracija u gradu Gospiću.

Nastavak ispod oglasa

– Sa današnjim danom Gospić više nije tmuran kao što je bio do jučer, a to moramo zahvaliti našoj izbornoj listi koja je izuzetno kvalificirana za one zadatke za koje se kandidirala. Danas je bilo vidljivo u Gospiću kako običan puk s radošću prilazi našim kandidatima, pozdravlja ih i to je znak nove demokracije. Mi smo u jednom trenutku očekivali i više glasova, ali razlog ovakvog rezultata je slab odaziv birača. Nama je potrebno još 10% biračkog tijela i pobjeda je zagarantirana, zaključio je Starčević.

Ante Franić , predsjednik Županijske organizacije HSLS-a kazao je kako će u drugom krugu  izbora potpomoći Karlu Starčeviću da postane gradonačelnik.

 

franic
Ante Franić

– Smatram da smo uspjeli. U jednom trenutku je prema nama bila vođena dosta gruba kampanja od strane HDZ-a. Dokazali smo snagu i stabilnost i smatram da će drugi krug biti puno korektniji. Nadam se da će se Petar Krmptić udostojiti suočiti sa Karlom Starčevićem, pa da javnost grada Gospića ima priliku vidjeti ljude i programe, a ne ideologije, kazao je Franič koji je ovim putem čestitao Milanu Koliću na pobjedi.

H.J.