Startale knjižnične radionice „Srijeda za 5“

0

Gradska knjižnica Senj nastavila je i  ovoga ljeta organizirati   popularne zabavno-edukativne radionice pod nazivom „Srijeda za 5“. Prva u nizu radionica održala se ove srijede   u Dječjem odjelu senjske knjižnice. Na „knjižničnoj plaži“ mlađi osnovci su kroz zabavne sadržaje učili, čitali, razgovarali i kreativno se izražavali, a na taj način sadržajno i konstruktivno ispunjavaju svoje slobodno vrijeme. Tema prve radionice bila je „Obitelji se razlikuju“ – prema „Edu mapi – Poštujemo različitosti“ autora Ostović-Butorac, a vodila ju je knjižničarka Ivana Podolšak.

Djeca su tematski bojala i izrađivala izložbu, razgovarala i raspravljala o svojim obiteljima i razlikama među svakom te logički zaključivala. Polaznici su osvijestili da su sve obitelji „prave“ i jednako važne. Nije bitno kolika je obitelj, već ljubav koja je povezuje. Istaknuta je i socijalna problematika-tema siromašnih obitelji, a to je bila prilika i za promicanje humanosti i karitativnih ustanova poput Caritasa i Crvenog križa.

Oglas

Djeca su aktivno i rado sudjelovala u svim oblicima rada. Uz to, međusobno su se upoznala i bolje povezala kroz predstavljanje svojih obitelji, a za sam kraj radionice opustila su se uz slatkiše te igrajući zabavne igre.

Sljedeća radionica održat će se u srijedu, 12. srpnja s početkom u 11 sati.

G.K./L. O.