Kako vrijeme odmiče čini se da „medijska prašina“ polako prekriva crkveno-tehnički incident koji je od prošloga ljeta bio u središtu medijskih natpisa. Podsjećamo kako je mobilni operater Telemach Hrvatska d.o.o., uz blagoslov otočkog župnika mons. Tomislava Šporčića, započeo s uređenjem jednog dijela tornja crkve Presvetog trojstva u Otočcu kako bi se u istome smjestila oprema za 4G i 5G mrežu.

Kako smo pisali radovi su ubrzo obustavljeni po nalogu Konzervatorskog odjela u Zadru i na tome se stalo. Uporno smo pozivali Gospićko-senjsku biskupiju koja se cijelo vrijeme ograđivala kako im nitko nije uputio zahtjev za te radove. Tako je bilo i danas jer smo opet naišli na novi zid šutnje.
Ministarstvo kulture, u čijoj su nadležnosti i konzervatorski odjeli, o tome da li je Telemach Hrvatska d.o.o. zatražio dozvole za ugradnju telekomunikacijske opreme u toranj crkve Presvetog trojstva u Otočcu također je sve negiralo.
Čemu služi toranj otočke crkve pitali smo u nekoliko navrata i mons. Šporčića koji nas je redovno odbijao i upućivao na druge adrese i kontakte. Sve što se događalo u ovome slučaju najbolje pojašnjavaju stare ličke poslovice: „ujeo vuk magare“ i „mlati kukom po vodi“! Kao da se ništa nije niti dogodilo.

L. O.