Radovi na restauraciji Turske kule, jednog od simbola Perušića, traje godinama. Nakon višegodišnje pripreme za postavljanje čelične konstrukcije taj je objekt ovih dana dobio novu vizuru.

Prije nekoliko dana je postavljana čelična konstrukcija krovišta s čime se radovi na toj fazi projekta privode kraju. Višegodišnji projekt izrade konstrukcije obavila je tvrtka „Proizvodnja M.K.“ d.o.o. iz Velike Gorice, a u pomoć su im prilikom montaže konstrukcije pružili radnici i mehanizacija Komunalnog poduzeće Perušić d.o.o.

Cjelokupna vrijednost konstrukcije i radova na interijeru u posljednjih nekoliko godina iznosi cca. 800.000 kuna koje je sufinancirano sredstvima Ministarstva kulture i Općine Perušić.

Nakon osiguranja daljnjih sredstava nastaviti ce se s krovopokrivačkim radovima i radovima okončanja uređenja interijera i okoliša oko turske kule kroz naredne godine.
Svi radovi su se odvijali pod nadzorom konzervatorskog ureda u Gospiću.

Nakon završetka uređenja objekta glavna namjena će biti Kulturno-turistička kroz koju će se nastojati prikazati povijest Starog grada Perušića i njegovih osnivača kao i ona turistička za posjetitelje koji dolaze vidjeti druge sadržaje na području ove Općine.

L. O.