Stiglo novo komunalno vozilo i nove kante za otpad

Komunalno poduzeće „Komunalac“ iz Gospića od danas je pojačalo svoj vozni park sa još jednim specijaliziranim namjenskim vozilom. Kamion marke „Iveco“ zapremine je oko 16 m3 i bit će namijenjen za prijevoz komunalnog otpada od papira i plastike. Vozilo je stajalo 600 tisuća kuna, pri čemu je nabavljeno sredstvima Fonda za zaštitu okoliša u iznosu od 80% ukupne vrijednosti, dok je preostalih 20% financirao „Komunalac“ i Grad Gospić. Novo je vozilo drugo po redu po ovim karakteristikama i u Komunalcu ističu kako će u mnogome olakšati i pospješiti razdvajanje i  prijevoz otpada prije reciklaže.

U  krugu „Usluge“ i „Komunalca“ nalazi se velika količina novih plastičnih kanti za otpad. Direktor Milan Devčić pozvao je vlasnike kuća da ih preuzmu.

Nastavak ispod oglasa

-Nabavili smo 1050  plastičnih kanti plave boje za  odlaganje papira i plastike, kao i 600 kanti zelene boje za miješani komunalni otpad. Ovo je prigoda da pozovemo građane koji još nemaju kante za otpad kod svojih domova da se jave i potpuno besplatno preuzmu kante, rekao je direktor Devčić. U Gradu Gospiću i poduzećima „Usluga“ i „Komunalac“  najavljuju skore nove korake u  prikupljanju i zbrinjavanju komunalnog otpada, s čime se unatrag nekoliko godina najdalje otišlo u Ličko-senjskoj županiji.

H.J./Foto: N.Mraović