Prenosimo dio razgovora Velimira Štimca iz Nezavisne liste mladih koji je objavljen na portalu likaclub.eu.

Ne idemo na izbore, ali podržali bi garnituru Starčević – Kovač

Velimir Štimac naglašava: „Nećemo sudjelovati na prijevremenim izborima jer smatramo da nisu dobri ni za ljude ni za samu Županiju.“

HDZ će ostati na sadašnjem broju mandata ( imao ih je nakon raskola 7)

Štimac naglašava: U HDZ –u si ne mogu dozvoliti tako malen broj mandata u Skupštini ( 7 mandata) i smatraju da će to popraviti na izborima, ali nakon izbora ostati će na istom.

Nećemo sudjelovati na izborima

Imamo drugačiji princip, naglašava Štimac. Na redovne izbore bismo možda i išli , ali na ove ne jer smatram da rušenje proračuna nije bio dobar potez, ne samo zbog župana Darka Milinovića nego i zbog toga što se o Lici govori uvijek negativno.

Pojasnio je i identičan slučaj u Gradu Gospiću kada je zbog političkih igara ispaštao dječji vrtić.

HDZ se prevario u procjeni kada je išao na rušenje Darka Milinovića

Štimac dalje u intervjuu objašnjava: Darka Milinovića su izuzetno podcijenili. Nije on gotov, a moja je prognoza da će HDZ nakon izbora biti puno slabiji, a Milinović će moći reći “ evo gledajte kakav je HDZ bio sa mnom, a kakav je bez mene“ te napomenuo da HDZ neće imati većinu za rušenje idućeg proračuna.

Štimac dalje naglašava kako Antu Kovača i Karla Starčevića smatra najpozitivnijim osobama u Lici. Iako imaju dobro mišljenje o gradonačelniku, Nezavisna lista mladih nedavno su uputila oštre kritike zbog povećanja komunalnih doprinosa kojom su izravno pogođeni mladi u Gospiću te nadodaje: Imamo izuzetno dobre odnose sa Karlom Starčevićem, ali to ne znači da se u svemu slažemo.

Gs Press / likaclub.eu