Stipanja 2013. u Kompolju

župnik Anđelko Kaćunko

Nastavak ispod oglasa

Kompolje – Čast nam je i radost pozvati Vas na naše najveće župno slavlje – godišnji “zbor” – proslavu suzaštitnika župe Sv. Stjepana Kralja (Ugarskog) – “Stipanju”. Ovogodišnje naše slavlje je u znaku 290. Obljetnice župne crkve:  1723.-2013. i 206. godišnjice osnutka župe (11. kolovoza 1807.).

Poseban pečat tomu slavlju dat će otkrivanje restauriranog glavnog oltara, koji se nakon 14 godina vraća u svetište, iz temelja obnovljeno prilozima mnogih darovatelja, a pod stručnim nadzorom regionalnog Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture RH. Glavna svetkovina je u nedjelju 11.kolovoza, svečanu koncelebriranu sv. Misu predslavi dr. Mile Bogović, biskup gospićko senjski, a pjevanje animira dalmatinska klapa „Pasika“ (iz Kostanja kod Omiša).

Poslije euharistijskoga slavlja, na prostoru pored crkve bit će tradicionalno pučko veselje i dobro raspoloženje uz Tamburaški sastav “Razbijači čaša”. Domaći lovci skuhat će kotlovinu, a pripremat će se i roštilj. Zabavni park ADRIA osigurava ringišpil, tobogane i razna druga iznenađenja za malu i veliku djecu…

Uoči glavnoga slavlja župa upriličuje trodnevnu duhovnu pripravu. U četvrtak, 8. kolovoza u 19,00 sati je molitva krunice za duhovna zvanja pa sv. misa koju predvodi župnik iz Sinca vlč. Stanko Smiljanić, a pjevanje animira zbor “Kristofori” iz Brinja i Križpolja. U petak, 9. kolovoza u 19,00 sati je krunica za bolesnike, a nakon toga sv. misu predvodi vlč. Nikola Prša, ovogodišnji mladomisnik, dok pjevanje animira zbor mladih “Trinitas” iz Otočca. U subotu, 10. kolovoza u 19,00 sati moli se krunica za naše obitelji, sv. misu predvodi otočki mladomisnik vlč. JosipŠimatović, a pjevanje animira zbor župe Vratnik. Svaki dan bit će prigoda za sakrament pomirenja. Svima želimo srdačnu dobrodošlicu i zagovor naših nebeskih zaštitnika: Sv. Stjepana Prvomučenika i Sv. Stjepana Kralja!

don Anđelko Kaćunko, župnik