Stipe Kraljić novi predsjednik HVIDR-e Otočac

0

Otočac – U vatrogasnom domu u Otočcu održana je Izborna skupština HVIDR-e Otočac na kojoj je dosadašnji predsjednik Nikola Cvitković-Cvijo podnio izviješća o radu i fincijsko izviješće za 2012. godinu. Izdvojio je da HVIDR-a Otočac ima 127 članova što je za 11 članova manje nego godinu dana prije a iz razloga što nisu plaćane članarine. HVIDR-a Otočac dobila je nove prostore i sada joj je adresa u ul. Josipa Bana Jelačića br.16. Tijekom 2012. godine udruga je provela niz aktivnosti od su kojih značajne one vezane za pomoć članovima za rješavanje statutarnih prava, pomoći oko zapošljavanja članova obitelji, financijskim pomoćima ali i brojne aktivnosti vezane za organizaciju sportskih manifestacija te obilježavanja obljetnica. Posebno je naglasio dobru suradnju sa institucijama Grada Otočca te ostalim braniteljskim udrugama.

HVIDRA_prsa_09032013Od četiri predložena kandidata za novog predsjednika (Ivan Bižanović, Zlatko Bolf, Anton Vranić, Stipe Kraljić) za novoga je predsjednika HVIDR-e Otočac za razdoblje od 2013.-2017. Godine izabran većim brojem glasova Stipe Kraljić dok je za dopredsjednika izabran Anton Vranić-Tona. Nadzorni odbor čine Milan Grahovac-Milić (predsjednik), Božo Rogić, Tomislav Majetić, Željko Gerovac, Ivica Jurković, dok će poslove tajnika obavljati Nikola Cvitković-Cvijo.

U ime Grada Otočca nazočne je pozdravio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Ostović istaknuvši da ova udruga ne postoji tek deklarativno, na papiru, već ona svojim radom i vrednovanjem tjekovina Domovinskog rata opravdava svoje postojanje. U ime UHDDR čestitke i pozdrave nazočnima uputio je Božo Bižanović istaknuvši zadovoljstvo dosadašnjom suradnjom kao i kvalitetnu i sadržajnu suradnju svih udruga proisteklih iz Domovinskog rata na području Grada Otočca.

Dražen Prša