Stipendije za osam učenika srednje škole

GOSPIĆ – Upravni odbor Obrtničke komore Ličko senjske županije održao je sjednicu na kojoj su se očitovali o financijskom poslovanju Komore prvih šest mjeseci, stipendiranju učenika deficitarnih zanimanja, pripremama za sajamsku izložbu Jesen u Lici, kriterijima za priznanja Komore, sjednicu Upravnog odbora HOK nakon sastanka s ministrom Marasom i drugom.
Kako je izvijestila tajnica, Ankica Šubarić, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ove su prihodi veći za oko 6 posto, a uz rečeno otplaćen je i kredit za uredski prostor o čemu će više govora biti i na redovnoj Skupštini.
Kako je Ministarstvo poduzetništva i obrta prihvatilo prijavu Komore na natječaj za stipendiranje učenika u deficitarnim zanimanjima odobrena su sredstva u iznosu od 28.800,00 kn te je donesena odluka o stipendiranju osam učenika deficitarnih obrtničkih zanimanja. Tako će učenici koje prema utvrđenim kriterijima odaberu Udruženja obrtnika u Gospiću, Novalji, Otočcu i Senju primati 600 kuna mjesečno.
Obrtnička komora Ličko senjske županije će na Skupštini početkom iduće godine upriličiti svečanost uručenja priznanja obrtnicima koje predlože njihova Udruženja.
Predsjedavajuća Ana Šerić Konjikovac izvijestila je nazočne o sastanku Upravnog odbora HOK s ministrom Marasom te je opći dojam i zaključak kako nije postignut značajniji napredak na usuglašavanju stavova oko priprema za izmjenu Zakona o obrtu. Inače, nevezano uz rečenu sjednicu, Ličani i cijeli sustav HOK su dobili bezrezervnu potporu kolega iz Obrtničke komore unsko sanskog kantona u susjednoj BiH.

L.O.

Nastavak ispod oglasa