Nakon pretežno sunčanog i gotovo proljetnog vikenda stiže promjena vremena. Zahlađenje će trajati do srijede kada nam se opet vraća toplije vrijeme.

Uz promjenljivo vrijeme iznadprosječna toplina nastavit će se, ne samo do kraja sljedećega tjedna nego vjerojatno i u nastavku prve polovine mjeseca, prognozira Zoran Vakula za HRT.

Promjenjivo vrijeme možemo očekivati potkraj dana te u utorak rano ujutro kada se u mnogim mjestima najavljuje kiša, ponegdje i u obliku pljuskova, koje može pratiti i grmljavina, a u gorju je moguć i snijeg.

No već do večeri će se u većini Hrvatske barem djelomice razvedriti pa će u srijedu po nizinama biti česte jutarnje magle, mjestimice pri tlu i slaba mraza. Do kraja srijede vrlo je velika vjerojatnost novog zatopljenja i južine, uz koju je mjestimična kiša na sjevernom Jadranu i u gorju moguća već tijekom ponovno vjetrovitog četvrtka, a od petka i drugdje.

Zbog mogućih olujnih udara jugozapadnog vjetra za ponedjeljak je za gospićko područje na snazi narančasto upozorenje Meteoalarma, dok je žuto upozorenje na snazi za riječku, zagrebačku i karlovačku regiju.

L.O.