Prema  prognozi Državnog hidrometeorološkog zavoda, vrijeme danas diljem Hrvatske u bi trebalo biti promjenjivo, u unutrašnjosti pretežno oblačno, povremeno s kišom, a na Jadranu i pljuskovima s grmljavinom.

Krajem dana je uglavnom u gorju, uz pad temperature, moguća i susnježica.

Vjetar slab do umjeren sjeveroistočni, u Slavoniji istočni s jakim udarima. Na Jadranu će jako i olujno jugo postupno slabiti, a na sjevernom dijelu okrenuti na buru. Temperatura zraka na kopnu uglavnom od 2 do 6, malo viša u Lici, a na Jadranu između 13 i 18°C.

Meteoalarm je za ponedjeljak izdao niz žutih upozorenja, što znači da će vrijeme na područjima na koja se upozorenja odnose biti potencijalno opasno.

Za Istru i sjeverno primorje alarm vrijedi zbog moguće obilnije kiše, koje bi moglo pasti i do 50 litara po četvornom metru. Dodatni je alarm objavljen zbog jakog juga u okretanju na jaku buru, čiji će udari dosezati brzinu od 65 kilometara na sat.

Zbog obilne kiše upozorenje je objavljeno i za Liku i Gorski kotar te cijelu Dalmaciju. Dodatno, za srednji i južni dio Dalmacije upozorenje je objavljeno zbog mogućeg grmljavinskog nevremena te vrlo jakog juga.

U nastavku tjedna bit će umjereno do pretežno oblačno, mjestimice s kišom, na Jadranu je moguća i grmljavina. Više kiše očekuje se u noći na utorak. U gorju može biti i malo snijega, a u utorak ujutro pojava slabe i kratkotrajne susnježice i snijega moguća je ponegdje u Slavoniji.

Umjereno i jako jugo će u utorak na sjevernom Jadranu, a u srijedu i na većem dijelu srednjeg i južnog Jadrana okrenuti na buru i sjeverozapadnjak.

L.O./J