Nakon sinoćnjeg kratkotrajnog pogoršanja i kiše, nastupila je stabilizacija vremena pa je u većini zemlje osvanulo sunčano, ali pomalo hladno jutro. Sa zapada nam sad uskoro slijedi novo naoblačenje, no ono neće biti dugog vijeka, piše meteorolog RTL-a Nikola Vikić-Topić.

Petak će biti promjenjivo oblačan, na Jadranu uz više sunca nego na kopnu. U Baranji prijepodne može pasti malo kiše, dok će u središnjoj Hrvatskoj taj prvi dio dana biti sunčan. Oko podneva će naoblačenje zahvatiti cijelo kopno, iako ostaje većinom suho, bez kiše.

Jutro će u cijeloj zemlji biti hladno, a danju malo toplije nego danas, uglavnom oko 15°C. Puhat će slab vjetar, na moru zapadni i sjeverozapadni koji tek kasno poslijepodne okreće na jugo.

Vikend u unutrašnjosti

U subotu će na kopnu biti pretežno sunčano uz malo oblaka, i to uglavnom onih tankih, prozirnih cirrusa. Zapuhat će umjeren jugozapadni vjetar pa će temperatura u kombinaciji s obiljem sunca porasti na oko 19°C. U nedjelju također pretežno sunčano, ali još malo vjetrovitije i toplije.

Temperatura će biti oko 21°C. Poslijepodne će biti nešto oblačnije nego u subotu, ali i dalje ostaje većinom suho, samo je u Gorskom kotaru moguće vrlo malo kiše. Vjetar će ojačati na umjeren do jak, i dalje jugozapadni.

Vikend na Jadranu

Na obali će subota biti sunčana, uz malo oblaka, uglavnom tankih cirrusa. Puhat će umjereno jugo, a temperatura će biti oko 17°C. U nedjelju će jugo ojačati na umjereno do jako i bit će nešto više oblaka pa lokalno može pasti i malo kiše, ponajprije na sjevernom dijelu, oko Rijeke. Temperatura će zbog juga blago porasti, ujutro će biti oko 10°C, a poslijepodne oko 18°C.

Velika promjena vremena

U svakom slučaju, vikend će biti izvrstan za provesti vani, negdje na otvorenom. U cijeloj će zemlji temperatura biti oko 20°C. Prevladavat će sunce, tek povremeno uz malo više oblaka, ponajprije na Jadranu u nedjelju pa tamo može pasti koja kap kiše. Iskoristite vikend najbolje što možete, napunite svoje baterije u prirodi jer već početkom idućeg tjedna stiže novo jače pogoršanje i promjena vremena, a nakon toga ponovno će biti svježe i hladno.

L.O./RTL