Dok je protekli tjedan i prvi dio vikenda obilježila relativno visoka temperatura za ovo doba godine, u nedjelju krajem dana stiže novo zahlađenje, koje bi trebalo donijeti snijeg u većem djelu Hrvatske.

U nedjelju ujutro posvuda će se jače naoblačiti uz kišu, na Jadranu i pljuskove. Kiša se najprije očekuje u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu, a kasnije i u Dalmaciji. U Dalmaciji su prijepodne moguća i kraća sunčana razdoblja. U unutrašnjosti će najprije padati kiša, ali očekuje se postupan pad temperature pa će tijekom dana u najvišim područjima kiša postupno prelaziti u snijeg, a navečer i u noći na ponedjeljak i u nizinama. U unutrašnjosti će zapuhati slab do umjeren sjeverozapadnjak, a na Jadranu će umjereno jugo prema kraju dana okretati na jaku i olujnu buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od 1 do 6, a na Jadranu od 9 do 13°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti iznosit će od 9 do 13, a na Jadranu od 12 do 16°C, donosi Danas.hr.

U ponedjeljak tijekom noći i ranoga jutra sa sjeverozapada se očekuje postupna stabilizacija vremena i razvedravanje. Tijekom dana će posvuda biti pretežno sunčano, tek ponegdje uz malu naoblaku. Jedino će u Dalmaciji ujutro biti oblačnije, a postojat će mogućnost za slabu kišu. Puhat će slab do umjeren jugozapadnjak. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti bit će od -5 do 0, a na Jadranu od 4 do 9°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti bit će od 2 do 6, a na Jadranu od 9 do 13°C.

U nastavku tjedna vrijeme se neće značajnije mijenjati, a temperature će biti primjerenije ovom dobu godine.

L.O.