Stiže nam promjena vremena sa pljuskovima i grmljavinom

Hrvatsku je još jučer zahvatila promjena vremena. Prolaznih kiša i pljuskova u unutrašnjosti Istre i u gorju bilo je već poslijepodne, a oborine će se nastaviti danas u unutrašnjosti i na sjevernom Jadranu. U petak će se pogoršanje vremena proširiti na cijelu zemlju, kada bi uz obilne kiše moglo biti i grmljavine, javlja meteorologinja N1 televizije Tea Blažević.

Suho i toplije vrijeme očekuje se tek od nedjelje. Ipak, HRT-ov meteorolog Zoran Vakula kaže da ni idućeg tjedna neće biti velikih vrućina.

Nastavak ispod oglasa

Uz kišu će se spustiti i temperature pa će biti niže od prosječnih za sredinu srpnja. U unutrašnjosti će u petak biti tek 20 stupnjeva, dok će bura rashladiti i more.

Vakula kaže da će sutra temperature biti više nego u utorak, no i dalje ne tipične za ljetne vrućine.

Kiša će biti česta od četvrtka do subote, a ponegdje će biti popraćena munjama i gromovima.

Prema njegovoj prognozi, danas će u Slavoniji, Baranji i Srijemu biti suho i sunčano, no uz dosta oblaka. Najviša dnevna temperatura će biti oko 28 stupnjeva. Oblaka će biti i u središnjem dijelu zemlje, ali još uvijek uz sunce. Kiša se već danas očekuje u unutrašnjosti Istre, Gorskom Kotaru i Lici. Toplije će biti prema jugu, no bez velikih vrućina.

Nestabilnije vrijeme se očekuje danas, uz pljuskove s grmljavinom i na Jadranu. Jaka bura se očekuje u petak i subotu. Nestabilnosti na kopnu uz osvježenje očekuju se najviše tijekom četvrtka i petka. Vikend će ipak biti nešto sunčaniji i topliji, javlja HRT.

L.O.