GOSPIĆ – Pretežito oblačno povremeno s kišom, češće na Jadranu i u području uz njega, a u Gorskome kotaru i Lici ponegdje je uz kišu moguće i malo snijega. U sjevernim i istočnim krajevima uglavnom suho, prijepodne i djelomice, a u istočnoj Slavoniji pretežno sunčano, prognoza je DHMZ-a.

Vjetar slab do umjeren istočni, na sjevernom i dijelu srednjega Jadrana umjerena, podno Velebita mjestimice jaka bura i istočnjak, na južnom jugo. Najviša temperatura uglavnom između 2 i 7, na Jadranu od 11 do 16 stupnjeva Celzijevih.

Prema prognozi DHMZ-a večeras i tijekom sutrašnjeg jutra mogući su snijeg i susnježica, osim u Gorskom kotaru i Lici, na području Karlovačke županije, Sisačko-moslavavačke te Slavonskog Broda.

HAK: Zbog bure ograničenja u prometu

Zbog olujne bure dionica autoceste A6 Rijeka-Zagreb između čvorova Delnice i Kikovica u oba smjera otvorena je samo za osobna vozila, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na Jadranskoj magistrali DC8 između Bakra i Senja zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila).

Smanjena je vidljivost mjestimice u Gorskom kotaru, Lici i Slavoniji. Zbog niskih temperatura u unutašnjosti je moguća poledica osobito na mostovima i nadvožnjacima.

Na Jadranskoj magistrali DC8 u mjestu Krilo Jesenice, vozi se naizmjence jednim trakom, uz semafore, zbog radova. Zbog mogućih gužvi preporuča se obilazak za osobna vozila Žrnovnica-Tugare-Gata-Omiš, a za ostali promet autocestom A1 Split-Dugopolje-Šestanovac-Dubci.

Zbog radova na državnoj cesti DC30 Velika Gorica-Zagreb, vozi se uz privremenu regulaciju, suženim kolnikom, usporeno te povremeno u koloni. Vozačima HAK savjetuje obilazak lokalnim cestama preko Gradića i Donje Lomnice za Remetinec ili zagrebačkom obilaznicom A3 između čvorova Buzin i Kosnica.

Na graničnim prijelazima nema dužih čekanja.

L.O.