Stiže nam snijeg

Državni hidrometeorološki zavod po svojim sedmodnevnim mjerenjima kaže da ćemo se još tijekom ponedjeljka i utorka grijati na suncu i da će biti vrlo toplo, no onda slijedi zahlađenje, a u gorskim predjelima i prvi ovogodišnji snijeg!
Snježne padavine najavljene su za područje Plitvičkih jezera, Udbine, Gračaca, Ogulina, Slunja, Delnica ali i nekih drugih mjesta. Kako je najavljeno snijeg bi trebao, zbog temperatura koje će se spustiti ispod nule, početi padati tijekom noći srijede na četvrtak. Kako se tijekom dana očekuju temperature od oko 10 stupnjeva, snijeg bi trebao odmah i nestati. Samo dan dva prije prvih pahulja u tim se područjima očekuju maksimalne temperature od oko 20 stupnjeva.
U ostalim dijelovima zemlje očekuje se kiša, a u subotu moguće je i da na krajnjem jugu Hrvatske temperature padnu na nulu tijekom noći.
U ponedjeljak i utorak očekuje dosta toplo, maksimalna temperatura mogla bi ići i do 23 stupnja, a nakon sunčanog ponedjeljka, u utorak će padati kiša. Ovo je i podsjetnik da se vozači počnu spremati za zimski period i uvijete vožnje u zimskim uvjetima. Nije isključeno da snijeg zabijeli područje Gospića, Otočca, i ostalih područja Ličko senjske županije.
D.P.