Stiže nam stabilnije vrijeme!

0

I u ponedjeljak će u Slavoniji, Baranji i Srijemu prevladavati sunčano. Uz slab, povremeno umjeren sjeverozapadni vjetar poslijepodnevna temperatura bit će između 29 i 31 °C.

Podjednaka će najviša temperatura zraka biti i u središnjoj Hrvatskoj, uz većinom sunčano vrijeme. Umjerenog razvoja oblaka bit će na krajnjem sjeverozapadu, uz vrlo malu vjerojatnost za poneki pljusak, javlja HRT.

Oglas

Malo veća vjerojatnost za lokalne poslijepodnevne pljuskove postoji u gorskim krajevima, osobito u Gorskom kotaru, ali će veći dio dana prevladavati sunčano. I na sjevernom Jadranu vedrina, ujutro uz slab burin, danju maestral. Najviša dnevna temperatura zraka između 26 i 29, na Jadranu do 31 °C.

Sunčano i vruće bit će i na srednjem Jadranu, a u unutrašnjosti Dalmacije poslijepodne može biti umjerenog razvoja oblaka, ali bez kiše. Uz obalu će ujutro puhati burin, danju vjetar s mora, a more će biti mirno ili malo valovito, prema otvorenom i umjereno valovito.

Na jugu Hrvatske će temperatura zraka biti između 30 i 33 °C, a temperatura mora od 22 do 24 °C. Bit će sunčano, a nakon burina zapuhat će vjetar s mora – uglavnom slab do umjeren sjeverozapadnjak i zapadnjak.”

I u nastavku tjedna većinom sunčano i vruće, ali…

“Do sredine sljedećeg tjedna u kopnenom će području prevladavati sunčano uz slab vjetar. U noći na četvrtak te u prvom dijelu četvrtka u sjevernim krajevima i unutrašnjosti Istre mjestimice može biti pljuskova i grmljavine. Bit će vruće, a i noći će biti sve toplije.

Sve toplije noći bit će i na Jadranu, a danju biti sunčano i vruće, uz temperaturu i do 35 °C. Nakon burina danju će puhati uglavnom slab vjetar s mora.”, prognozirala je za HRT Dunja Plačko-Vršnak, dipl. ing. iz DHMZ-a.

L.O./DHMZ