Stiže nam velika promjena vremena: Pad temperature, snijeg i obilna kiša

Prognostičari za danas najavljuju južinu i malo kiše, većinom u gorju i na sjevernom Jadranu. Glavnina oborine, lokalno i obilne, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, stiže u utorak.

U gorju će većinom padati snijeg, koji je moguć i ponegdje u nizinama, prognozira za HRT Tomislava Hojsak iz DHMZ-a.

Nastavak ispod oglasa

Vjetar će okrenuti na sjeverni, na Jadranu buru, pa će i zahladnjeti. Uz stabilizaciju atmosfere oborine će stati, naoblaka se raskinuti i temperatura rasti. No sredinom sljedećega tjedna jutra će mjestimice na kopnu opet biti hladna.

Ponedjeljak još južina pa u utorak opet promjena

Jugozapadnjak će u unutrašnjosti još puhati u ponedjeljak, donoseći promjenjivu naoblaku, malo kiše i još toplije vrijeme. U utorak jače naoblačenje s kišom, u gorju i snijegom, a uz osjetan pad temperature snijega može biti i u nizinama. Zapuhat će umjeren do jak sjeveroistočni i sjeverni vjetar. U srijedu smirivanje, potkraj dana i kidanje naoblake, na istoku još uz oborine.

Drugi dio tjedna bit će hladniji. Na Jadranu u ponedjeljak promjenjivo s kišom većinom na sjeveru. U utorak oblačnije uz čestu kišu, pa i u obliku pljuskova s grmljavinom, koji mogu biti posebno izraženi na sjeveru. Umjereno i jako jugo, ponegdje i olujno, u utorak će okrenuti na buru, najprije na sjeveru te će se do kraja dana proširiti duž obale.

L.O.