Stiže novi snijeg, u gorju će pasti 30 cm, problema će biti i na obali

U srijedu će u istočnoj Hrvatskoj biti promjenljivo oblačno. Povremena oborina bit će vjerojatnija ujutro i navečer, uglavnom kiša, no ponegdje će nakratko padati i sunježica, u višim predjelima zapadne Slavonije snijeg. Uz slab i umjeren jugoistočni i istočni vjetar temperatura zraka bit će viša nego u utorak – jutarnja će biti oko 0 °C, a poslijepodnevna 4 do 8 °C, u Podunavlju i oko 10 °C.

U središnjoj Hrvatskoj pretežno oblačno povremeno sa snijegom i susnježicom, a u drugom dijelu dana mjestimice i kišom. Novi snježni pokrivač nastat će posebice u gorju te u predjelima uz granicu sa Slovenijom. Uz slab sjeveroistočni vjetar temperatura će se malo mijenjati, i bit će uglavnom između -2 i 3 °C.

U Gorskome kotaru i Lici past će uglavnom od 15 do 30 centimetara snijega, lokalno moguće i više, no treba upozoriti i na mogućnost kiše koja se smrzava u dodiru s podlogom. Na sjevernom Jadranu povremeno kiša, a gdjegod i snijeg nošen umjerenom i jakom, na udare mjestimice i olujnom burom i sjevernim vjetrom. Na otvorenome moru zapuhat će sjeverozapadnjak.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnosti Dalmacije oblačno i kišovito. Uz jake pljuskove i grmljavinu past će mjestimice i više od 50 litara kiše po četvornom metru. Jako i vrlo jako jugo, na udare i olujno, okretat će prvo na jugozapadnjak, a potom na sjeverozapadni vjetar. Temperatura zraka većinom od 7 do 13 °C, u unutrašnjosti ujutro 2 do 5 °C.

Na jugu Hrvatske vrlo vjetrovito, uz jako i olujno jugo, s kojim će more na otvorenom ponegdje biti i jače valovito. Poslijepodne će okretati na jugozapadnjak te slabjeti. Mjestimice će kiša biti i obilnija.

Vjetar će u četvrtak okrenuti na buru i sjeverozapadnjak te oslabjeti, a uz promjenljivu naoblaku oborine će biti sve manje, sunčanog vremena sve više, osobito prema kraju tjedna, kada će ponovno biti vjetrovitije, uz umjerenu, ponegdje i jaku buru.

I na kopnu će povremene oborine biti još osobito u četvrtak, ali količinski zamjetno manje. U nastavku tjedna oborine će u većini krajeva izostati, a i oblaka će biti manje, pa će jutra ponovno biti hladnija.

HRT/DHMZ/L.O.