Stiže pogoršanje vremena sa snijegom!

Foto: N. Mraović

Na vrijeme u našim krajevima utjecat će polje malo povišenog tlaka zraka, ali zbog blizine ovog frontalnog sustava atmosfera neće biti posve stabilna.

U Slavoniji, Baranji i Srijemu biti će većinom oblačno, a ponegdje može pasti malo kiše ili rosulje. Ujutro mjestimice magla. Temperatura zraka bez izraženog dnevnog hoda, uglavnom između 4 i 6 stupnjeva.

I u središnjim kopnenim krajevima pretežno oblačno, mjestimice sa slabom kišom. Vjetar u početku slab, a u drugom dijelu dana mjestimice umjeren sjeverni i sjeveroistočni. Temperatura zraka slična kao na istoku.

U gorskim krajevima oblačno, povremeno s kišom, a ponegdje susnježicom i snjegom. Uglavnom u Gorskom kotaru moguće je i stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Na sjevernom Jadranu djelomice sunčano, ali i vjetrovito, s umjerenom i jakom, podno Velebita i olujnom burom. Temperatura zraka u gorju između -1 i 3, uz obalu ujutro od 5 do 8, danju oko 10 stupnjeva.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije djelomice sunčano uz promjenljivu naoblaku i uglavnom suho. Puhat će umjerena i jaka bura, mjestimice s olujnim udarima. Jutarnja temperatura zraka od 5 do 8, najviša dnevna između 10 i 14.

Na južnom Jadranu promjenljivo oblačno, mjestimice s kišom, osobito prema otvorenom moru. Puhat će slaba i umjerena bura i istočni vjetar. Temperatura zraka uglavnom između 8 i 14 stupnjeva.

U subotu se u unutrašnjosti prema kraju dana očekuje djelomično razvedravanje, ali u gorju još ponegdje uz mogućnost slabog snijega. U nedjelju i ponedjeljak djelomice sunčano i uglavnom suho te hladnije. U subotu i nedjelju puhat će povremeno umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu u subotu djelomice sunčano i uglavnom suho. U nedjelju i ponedjeljak promjenljivo, mjestimice s kišom, osobito u Dalmaciji. Bit će vjetrovito s umjerenom i jakom, na udare i olujnom burom koja će u nedjelju slabjeti. U ponedjeljak u početku uz obalu slaba bura, a zatim prema otvorenom moru zapadnjak i sjeverozapadnjak.

HRT/DHMZ