Nakon toplog početka godine i izostanka snježnih padalina, vrijeme će se danas i sutra pogoršati. Uz osjetan pad temperature zraka u unutrašnjosti će biti kiše koja će postupno prelaziti u snijeg

Danas će se na Jadranu zadržati djelomice sunčano, no puhat će umjerena i jaka bura i sjeverac, ponegdje s olujnim udarima. U unutrašnjosti je oblačno te ponegdje pada slaba kiša koja će postupno prelaziti u snijeg. Temperaturni maksimalac u unutrašnjosti će doseći 5°C na Jadranu 14°C, no prema kraju dana očekuje se jače zahlađenje, donosi DHMZ.

U utorak se očekuje jače naoblačenje koje će se poslijepodne proširiti sa zapadnih i na istočne i južne dijelove Hrvatske. Na kopnu se očekuju slabe oborine na granici snijega i kiše. Na Jadranu će vjetar oslabjeti pa će ujutro samo ponegdje puhati umjerena bura.

Jutro će biti hladno s mjestimičnom maglom i mrazom. Najhladnije će biti u Lici gdje će najniža temperatura biti do -8°C, drugdje u unutrašnjosti ujutro temperatura zraka ići do nule, a tijekom dana do 4°C. Najviša dnevna temperatura na Jadranu bit će između 7 i 12 °C.

L.O./Tp