U noći i tijekom ponedjeljka u Slavoniji, Baranji i Srijemu većinom oblačno, mjestimice sa snijegom, osobito do jutra, te ponovno potkraj dana. Snježni pokrivač vjerojatno će biti od 5 do 10 cm. Puhat će umjeren, u noći i jak sjeverozapadni vjetar. Jutarnja temperatura zraka od -2 do 0 °C, a najviša dnevna između 3 i 5 °C, javlja HRT.

Podjednaka temperatura zraka bit će i u središnjoj Hrvatskoj, uz umjereno i pretežno oblačno vrijeme. Povremeno će biti susnježice i snijega, uz stvaranje tanjeg snježnog pokrivača. Najmanje oborina ili uglavnom suho bit će u Podravini i Međimurju. Na Banovini većinom oblačno, povremeno sa slabim sijegom, i to u noći te u drugom dijelu ponedjeljka.

Na sjevernom Jadranu promjenjivo oblačno, mjestimice s kišom, a može biti i snijega nošenog burom. U gorju većinom oblačno sa snijegom, uz stvaranje snježnog pokrivača, i to u noći te drugom dijelu ponedjeljka. Ujutro te navečer puhat će umjerena i jaka bura, na udare i olujna. Jutarnja temperatura zraka od -6 do -4 °C, uz obalu između 2 i 5 °C. Najviša dnevna od 0 do 2 °C, na moru između 7 i 9 °C.

U Dalmaciji promjenjivo, uz obalu s kišom, pa i u obliku pljuskova, a u unutrašnjosti susnježica i snijeg, uz stvaranje snježnog pokrivača. Puhat će umjereno i jako jugo te južni vjetar, koji će poslijepodne okretati na sjeverozapadnjak. Temperatura u unutrašnjosti od -1 do 5 °C, uz obalu jutarnja od 4 do 7 °C, a najviša dnevna između 8 i 12 °C.

I na jugu Hrvatske podjednaka temperatura, uz promjenjivo vrijeme s kišom, često i u obliku pljuskova. Puhat će umjeren i jak južni i jugozapadni vjetar.”

U utorak i srijedu većinom suho, pa i barem djelomice sunčano, a od četvrtka…

“U utorak u unutrašnjosti razvedravanje, a u srijedu djelomice sunčano. U četvrtak novo naoblačenje, potkraj dana s oborinama. Jutra će biti hladna, osobito u srijedu i četvrtak.

U utorak i srijedu na Jadranu pretežno sunčano, ali i prohladno. U četvrtak promjenjivo i pretežno oblačno, mjestimice s kišom, osobito u drugom dijelu dana. U utorak duž većeg dijela obale umjerena i jaka, na udare i olujna bura, u srijedu većinom slab sjeverozapadnjak, a u četvrtak će zapuhati jugo.”, prognozirao je za HRT mr. sc. Dragoslav Dragojlović iz DHMZ-a.

L.O.