Stiže voda u Dabar

Otočac – Unatoč temperaturama ispod nule, u Dabru kojih 20-tak km od Otočca, djelatnici splitske tvrtke „Stuba projekt“ i „Komunalca“ Otočac izvode radove izgradnje vodovoda. Tako su u Dabru boravili gradonačelnik Otočca Mario Barković, dir. „Komunalca“ Nikola Dasović te voditelj radne jedinice Komunalca Kruno Orešković te se tom prilikom informirali o tijeku izgradnje vodovodne dionice. Projekt vodoopskrbe Dabra po riječima gradonačelnika Barkovića radi se još od 2002. godine, tako da su ishodovane građevinske dozvole, obavljeni poslovi na otkupu zemljišta, a dugo je trajao i sam proces vezan za kandidiranje kod Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova Europske unije. Preko projekta Europske investicijske banke odobrena su sredstva nakon čega je potpisan ugovor između Ministarstva regionalnog razvoja, Grada Otočca te izvođača radova „Stuba projekt“ iz Splita.

Kako je i na terenu viđeno, radovi idu predviđenim tijekom i završetak prve faze može se očekivati za nekoliko dana. Nakon završetka tih radova, slijede poslovi na još dvije faze i to na izgradnji još jednog dijela vodovodne mreže, izgradnje crpne stanice, tlačnog voda i vodospreme. Poslovi na izgradnji započeti su 23.listopada ove godine, i dosadašnjim načinom i kvalitetom izvođenja radova zadovoljni su gradonačelnik Barković i dir. Dasović.

Nastavak ispod oglasa

Voditelj radne jedinice u „Komunalcu“ Kruno Orešković kazao je da se u stvari izvode radovi na gravitacijskom cjevovodu za dio naselja Dabar i to u dužini od 4.670 metara na način da se polažu vodovodne kojima se pokriva dio naselja Varoši, Zabara, Luga a slijede radovi prema drugim naseljima. Ukupna vrijednost ugovora koji je sklopljen između Ministarstva regionalnog razvoja i Fondova EU, Grada Otočca, i izvođača radova „Stuba projekta“ je 4.617,923 kn sa PDV-om.

Dražen Prša