Stiže zahlađenje: Očekuje nas olujno nevrijeme

Svi oni koji su se nadali ugodnom i sunčanom vremenu, u kakvom smo uživali posljednjih dana, za vikend će osjetiti samo promjenu vremena. Naime, u noći sa subote na nedjelju očekuje se prolazna nestabilnost vremena s kišom i grmljavinom, posebice na području sjevernog Jadrana, pri čemu su moguće i jače nevere. Na sjeveru zemlje zapuhat će jaka bura s olujnim udarima koji će se proširiti u nedjelju diljem obale uz manji pad temperature.

Vrijeme za vikend

Nastavak ispod oglasa

U sjeverozapadne krajeve sredinom današnjeg dana stići će frontalni poremećaj s kišom, pljuskovima i grmljavinom te jakim sjevernim vjetrom i osvježenjem. To će se najprije proširiti na cijelu unutrašnjost.  Moguće je i jače grmljavinsko nevrijeme. Početkom nedjelje još malo kiše, a danju djelomično razvedravanje uz sjeveroistočnjak i mnogo ugodniju temperaturu.

U noći sa subote na nedjelju prolazno nestabilnije s kišom i grmljavinom, većinom na sjevernom Jadranu, pri čemu su moguće i jače nevere. Nakon zmorca, te kratkotrajnog juga, potkraj subote na sjeveru će zapuhati jaka bura s olujnim udarima i u nedjelju se proširiti na cijelu obalu uz manji pad dnevne temperature zraka.

L.O./DHMZ