Kiše i niske temperature zraka donijele su u NP Plitvička jezera elegične boje jeseni. Buking i dinamika posjeta ponešto su smanjeni, ali su i dalje više nego zadovoljavajući. Milijunti posjetitelj zabilježen je još u kolovozu, ali aktualni (još uvijek) ravnatelj Anđelko Novosel nije tu vijest želio podijeliti s javnosti kao da je riječ o njegovoj privatnoj firmi.

Unutar ovoga velikog kolektiva sve više jača bunt zaposlenika prema  kvazi-prosvjedu u  Plitvica Selu. Ondje su u režiji ravnatelja „spontano“ zasjeli neki korenički branitelji žaleći se na Urbanistički plan i zagađenje Plitvičkih jezera. Koliko god  ove pritužbe imale temelja, one se ne riješavaju „šatorašima“ kojima se dulje od tri mjeseca dovozi hrana na trošak ove ustanove. Treba vjerovati u pravdu da će novi ravnatelj račun za logistiku šatoraša ispostaviti upravo Novoselu.

Zaposlenici NP Plitvička jezera s kojima smo kontaktirali u nekoliko navrata ove se godine raduju dolasku zime više nego li  inače. Od turističkih gužvi ovoga ljeta svi su pomalo i  umorni, ali nije u tome kvaka. Snijeg će pokriti šator iznad Velikog slapa pa će se sve stopiti u netaknutu bjelinu. Samo ako se opet netko mudro ne dosjeti i šatorašima ne osigura grijanje. Naravno, o trošku nacionalnog parka. Ovdje nije na odmet upotrijebiti stilsku figuru, kontrast, koja pojašnjava stanje u toj ustanovi:

„Ja bosiljak sijem, meni pelin niče.“

L.O.