Stižu nam bibliobusi!!!

U okviru Operativnog programa „Učinkoviti ljudski potencijali“ 2014.- 2020. Ministarstva kulture i medija,  ministrica kulture i medija dr. sc. Nina Obuljen Koržinek donijela je Odluku o financiranju projekata u okviru otvorenog  poziva na dostavu projektnih prijedloga „Čitanjem do uključivog društva“.

Tako se  Samostalnoj narodnoj knjižnici Gospić  odobrena su sredstva u maksimalnom iznosu prihvatljivih troškova u visini od 3.788.312,24 kn, uz stopu vlastitog sufinanciranja od 37,34 posto. Cilj projekta je povećati socijalnu uključenost pripadnika ciljnih skupina kroz razvoj i jačanje čitalačke pismenosti na području Ličko-senjske županije nabavom i opremanjem bibliobusa te povećanjem dostupnosti materijala i aktivnosti kojima se razvijaju i potiču čitalačke kompetencije.

Nastavak ispod oglasa

Dodijeljenim bespovratnim sredstvima resornog Ministarstva financirat će se nabava i opremanje bibliobusa, kako bi knjiga i književnost bila dostupna, zatim priprema i provedba aktivnosti poticanja čitanja za pripadnike ranjivih skupina te aktivnosti podizanja javne svijesti o važnosti čitanja za osobni razvoj i općenito za socijalizaciju.

L. O.