Najavljena promjenavremena danas će prvo zahvatiti istočnu Hrvatsku, a kiše će uglavnom biti u drugom dijelu dana, osobito navečer. Najviša dnevna temperatura bit će između 13 i 15 Celzijevih stupnjeva.

Još svježije bit će u središnjoj Hrvatskoj gdje će prevladavati oblačno. Povremeno će padati kiša, osobito poslijepodne. Vjetar slab, a temperatura zraka od 8 stupnjeva ujutro do 13 stupnjeva danju, javlja HRT.

U gorskim predjelima i na sjevernom Jadranu oblačno s kišom, ponegdje i grmljavinom, a moguće su i obilnije oborine. Potkraj dana sa zapada smirivanje. Zapuhat će slabo do umjereno jugo i jugozapadnjak te poslijepodne okrenuti na sjeverozapadnjak i buru. Najviša temperatura od 10 u gorju do 17 stupnjeva na moru.

Na srednjem Jadranu i u unutrašnjosti Dalmacije će prevladavati oblačno uz kišu, osobito u drugom dijelu dana. Mjestimice se očekuju i izraženiji pljuskovi praćeni grmljavinom. Zapuhat će umjereno jugo, a prema kraju dana jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Temperatura zraka između 15 i 19 stupnjeva, a ujutro u Zagori niža od 10 stupnjeva.

Na jugu zemlje u utorak umjereno do pretežno oblačno, poslijepodne povremeno s kišom i pljuskovima. Zapuhat će umjereno do jako jugo. Najviša dnevna temperatura između 18 i 20 stupnjeva, piše Index.hr.

Oblačno i sve hladnije, u gorju moguć i snijeg

U iduća tri dana na kopnu pretežno oblačno i još svježije. Povremene kiše bit će osobito u četvrtak i petak, kad se u višem gorju očekuje i snijeg, a najrjeđe i tek mjestimice u srijedu. Ponegdje se očekuju i kraća sunčana razdoblja. Zapuhat će slab do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar.

Na Jadranu idućih dana promjenljivo, u četvrtak na sjevernom dijelu pretežno oblačno. U srijedu mjestimice kiša ili pljusak, a zatim povremeno duž cijele obale. U četvrtak se ponegdje očekuju i obilnije oborine. U petak na sjevernom Jadranu smirivanje.

Zapuhat će umjerena i jaka bura, a u Dalmaciji će većinom puhati jugo. Temperatura u padu.

L.O.