Sve je više argumenata koje moraju priznati i najveći oponenti klimatskih promjena. Početak je mjeseca veljače a u cijeloj Lici temperature su gotovo svibanjske. Tako je danas u podne Gospić mjerio  +11,4 stupnja C, NP Plitvička jezera +14, a Zavižan +4 stupnja C. Grad Otočac niti nema stalnu službu DHMZ pa iz toga dijela RH tek povremeno stižu podaci o temperaturama zraka, pod uvjetom da su ekstremni.

U cijeloj Hrvatskoj danas se prvi puta dogodilo da na današnji dan nigdje nema snijega. Sva zurenja u nebo i jadikovke pred kamerama domaćih meteoroloških celebrytija o snježnim mećavama i nevoljama ispale su u praksi „sanja baba što bi rada“. Možda se to ipak vrlo  malo promijeni.

Za sutra se u prvom dijelu dana očekuje promjenljivo i toplo. Sredinom dana sa sjevera jače naoblačenje s kišom koja će lokalno biti izraženija te praćena grmljavinom. Kiša će uz zahladnjenje u gorju prelaziti u snijeg te će nastati tanji snježni pokrivač. Prema večeri postupan prestanak oborine. Na kopnu će umjeren do jak jugozapadni vjetar, u gorju s olujnim udarima, sredinom dana i poslijepodne okrenuti na sjeverozapadni i sjeverni. Na Jadranu će umjereno jugo i južni vjetar jačati, a popodne će okretati na zapadni i sjeverozapadni, potom i na buru koja će mjestimice imati olujne udare. Jutarnja temperatura zraka uglavnom od 7 do 12, a najviša dnevna od 12 do 17 °C, no u unutrašnjosti prema večeri osjetno hladnije. Dakle, izrazitije studeni i debelog snježnog pokrivača i dalje neće biti..

L. O. /DHMZ