Stižu nam paklene vrućine, za gospićku regiju izdan žuti meteoalarm

0

Toplinski val koji je pogodio Europu stigao je i u Hrvatsku, zbog čega je izdan niz upozorenja.

Kako javlja DHMZ, vrijeme danas će biti pretežno sunčano i vruće. Meterolozi javljaju kako će, uz dnevni razvoj oblaka, pljuskova praćenih grmljavinom biti ponajprije u Slavoniji i Baranji. Puhat će većinom slab, poslijepodne do umjeren sjeverni i sjeveroistočni vjetar, dok će na Jadranu nakon umjerene bure i sjeverca poslijepodne zapuhati sjeverozapadnjak i zapadnjak.

Oglas

Najniža jutarnja temperatura kretat će se od 17 do 22 °C, na Jadranu od 22 do 25 °C. Najviša dnevna temperatura kretat će se između 31 i 36 °C.

Za područje Gospića žuti meteoalarm zbog toplinskog vala

Od 14 regija na koje Meteoalarm dijeli Hrvatsku, za utorak su na snazi upozorenja za njih 10. Za osam od deset na snazi je meteoalarm zbog toplinskog vala.

Tako je za regije Osijeka, Zagreba, Karlovca, Gospića i Knina izdan žuti meteoalarm. Za Osijek se prognozira vruće i sparno vrijeme s maksimalnim temperaturama do 32 °C.

Za regije Zagreb, Karlovac, Gospić i Knin žuti meteoalarm na snazi je zbog toplinskog vala te se najavljuje da će se temperature kretati od 31 do 34 °C.

No prema trenutnoj prognozi Meteoalarma, još opasnije vrijeme bit će u riječkoj, splitskoj i dubrovačkoj regiji, za koje je na snazi narančasti meteoalarm zbog maksimalnih temperatura do 33, odnosno 34 °C.

Za regiju Velebitskog kanala i sjeverne Dalmacije također je na snazi žuti meteoalarm, ali zbog pojačanog vjetra koji je najavljen u noći, ujutro i navečer.

L.O./DHMZ