Naslovnica Izbori 2013. Stjepan Kostelac je pobjednik

Stjepan Kostelac je pobjednik

54

Županijsko izborno povjerenstvo odbacilo je prigovor GO HDZ Otočca na rad biračkih odbora na četiri biračka mjesta u Gradu Otočcu u drugom krugu izbora za gradonačelnika i zamjenika gradonačelnika Grada Otočca, čime je odbijen zahtijev da se na tim mjestima izbor ponovi.

GO HDZ Otočca neće, iako na to ima pravo, uložiti žalbu Ustavnom sudu RH, a dosadašnji  gradonačelnik Mario Barković rekao je da su rezultati izbora konačni te da čestita novoizabranom gradonačelniku Stjepanu Kostelcu.

Dražen Prša   

54 Komentari

 1. Ovu vijest sam jučer ekskluzivno objavio u komentaru koji mi je ekspresno uklonjen.Kako su ovi dobri pa se neće žaliti dalje, ma duše od ljudi kako bi rekla Buba iz serije LZN a znali su za tolike nepravilnosti samo što su te nestašluke radili njihovi aktivisti…baš su mi se nekako omilili kad su tako dobri i poklonili vlast dr.Kostelcu

 2. Zašto nisu odmah na biračkom mjestu uložili prigovor ili u gradskom izbornom povjerenstvu? Naravno, bili su sigurni da će pobijediti, ali nisu. I sada probaju opet prljavom igrom ostati na vlasti jer im se ona jako svidjela. Kruha bez motike, rekao bi narod, samo što njima nije dovoljan samo kruh!

 3. I dogodi se izborno-politička oluja kako je gotovo proročanski najavio jedan od trojice nasmješenih a sad samo smješnih likova sa plakata.Pred četiri godine izvršili su agresiju i protjerali nedužna čovjeka ,sad se evo istom tom nakon akcije koja se dogodila 2.6.2013. oslobodio prostor te se vraća kući.Ova troica mogu sad slobodno igrati bagminton ispred gradske kuće.

 4. Mario je odlično radio i to nije nesto novo, to je činjenica. Izgubio je izbore ne zato što je to zaslužio, nego su ga izdali članovi stranke zbog nezadovoljstva, ali ne njime. Pošteno je radio i razvijao grad u teškim okolnostima ali svi su pošto – poto htjeli svrgnuti HDZ s vlasti iako je Mario išao na izbore kao Mario Barković. Car i Hrvoje su jedine žrtve ovih izbora jer praktično ostaju na cesti, a oni to nisu zaslužili. Realno gledano radili su pošteno i dobro, dostojanstveno i sa stilom su predstavljali grad i svakome mogu pogledati u oči ali politika je i u ovom slučaju pokazala da je ku…..a. Dečki držite se! Ako vas tješi ja i dalje mislim da ste najbolja varijanta za Otočac, ali što je tu je. Nemojte odustati!!! Zbog Otočca!

 5. Nenade, kada pišeš o zakulisnim igrama vjerovatno misliš na svoj HDZ. Kostelcu ne trebaju zakulisne igre ako ima poštene namjere, a vjerujem da ima jer mu gradonačelničko mjesto nisu samo 4 godine mirovinskoga staža kao ovima prije njega.

 6. Mario je odlično radio i to nije nesto novo, to je činjenica. Izgubio je izbore ne zato što je to zaslužio, nego su ga izdali članovi stranke zbog nezadovoljstva, ali ne njime. Pošteno je radio i razvijao grad u teškim okolnostima ali svi su pošto – poto htjeli svrgnuti HDZ s vlasti iako je Mario išao na izbore kao Mario Barković. Car i Hrvoje su jedine žrtve ovih izbora jer praktično ostaju na cesti, a oni to nisu zaslužili. Realno gledano radili su pošteno i dobro, dostojanstveno i sa stilom su predstavljali grad i svakome mogu pogledati u oči ali politika je i u ovom slučaju pokazala da je ku…..a. Dečki držite se! Ako vas tješi ja i dalje mislim da ste najbolja varijanta za Otočac, ali što je tu je. Nemojte odustati!!! Zbog Otočca!

 7. Vi veliki i mali Hrvati, kako god se nazivali znajte da je trenutačno sukob unutar desnog biračkog tijela, ali znajte da će sve ubrzo doći na svoje i ne veselite se jer je vaša ljevica potučena do nogu. Biračko tijelo ovih prostora neće nikada dozvoliti da SDP dođe na vlast

 8. Neka urednik ovog portala objavi članak iz jednog dnevnog tiska da je otočac u deficitu 57%….

 9. lik

  Nikad ne reci nikad. Najteže je biti prorok u svom selu. Pogledaj malo izvan svog sela. Postavio bih ti jedno pitanje: Zašto krajevi u kojima HDZ bratija i SDSS nije na vlasti razvijeniji (Varaždin, Čakovec, Istra). Nemmoj reći da nisu imali rat. Iz osobnog iskustva, mogu ti reći da je u Vukovaru u zadnjih par godina napravljeno više nego za prethodnih 10. Razlog je možda to što manje vole sve što je hrvatsko, pa manje kradu.

  Nadam se da Admin neće izbtisati komentar. 🙂

 10. Barković i Hrvoje su zaslužili da ostanu i dalje na svojim mjestima ali lik šlagiranog osmjeha ih je uništio….

 11. Uf,lički outsider možda ti i pravo zboriš. Ima tu nešto…a iskreno i ja bi rado bila outsider. Vjeruj mi 🙂

 12. piše popovic na slobodnoj lici:„ SUPER BANKROT „ – Barković novom gradonačelniku Kostelcu ostavio milijune kuna dugova i punu vreću kostura u ormarima
  08.06.2013 18:50:26

  Čisti računi nisu odlika sada već bivšeg gradonačelnika Otočca Marija Barkovića koji je svome nasljedniku Stjepanu Kostelcu ostavio milijune kuna dugova i punu vreću kostura u ormarima. Koliko je grad Otočac u financijskoj banani znati će se kada se obavi službena primopredaja.- Ne želim preuzeti grad dok se ne obavi temeljita revizija poslovanja, rekao nam je Stjepan Kostelac, novi gradonačelnik Otočca pred kojim je očito težak posao sređivanja gradskih financija u ova inače teška vremena. Današnji Večernji list, Otočac je proglasio „ gradom rekorderom „ po minusu. Sudeći prema svima pokazateljima Otočac je već danas u tihom bankrotu. Prema podacima Ministarstva financija 2012.godinu Otočac je završio sa 57 % manjka u gradskoj blagajni, rashodi su mu bili čak 14 milijuna kuna veći od prihoda. Otočac je postao lošiji čak i od Hrvatske Kostajnice koja je ima 44 % deficita. Gospić već duže bruji da je poput Otočca, ličko-senjska županija velikoj financijskoj banani, te da je od financijskog bankrota jedino može spasiti regionalizacija i ukidanje županije. Dok se u Otočcu čeka primopredaja dužnosti idući tjedan, sa nestrpljenjem mediji i građani čekaju primopredaju dužnosti ličko-senjskog župana, kada će dugogodišnji župan koji je otišao u Sabor predati funkciju novom županu Milanu Koliću, kada će inače točan kao švicarski sat dugogodišnji župan Milan Jurković javnosti predočiti kakvu županijsku blagajnu ostavlja svome nasljedniku. Nakon što na površinu isplivavaju „ čisti računi „ ličkih demokršćana nameće se pitanje hoće li netko odgovarati za nastale dugove, jer se sve više ugrožava funkcioniranje života Like.

  http://www.slobodnalika.com

 13. Stanje je zasiguno teško,Popovićevo piskaranje nitko ozbiljan ne uzima zdravo za gotovo.Ovi kojih smo se kotarisali jedino što su znali je obući odjelo i plaćati nazovi novinare da ih slikaju.Kakvo je stanje u blagajni znat će se vrlo brzo.

 14. Ako je stanje zaista takvo kako piše u današnjem dnevnom tisku onda bi nakon temeljite revizije krivci za takvo stanje trebali igrati bagminton u nekoj ustanovi poluotvorenog tipa.

 15. Evo nađoh taj dio teksta:

  Najlošije je financije svom nasljedniku ostavio HDZ-ov gradonačelnik Otočca Mario Barković. Otočac je prema podacima Ministarstva financija 2012. godinu završio sa 57 posto manjka u gradskoj blagajni, a rashodi su mu bili 14 milijuna kuna veći od prihoda. Otočac je postao lošiji čak i od “grada slučaja” Hrvatske Kostajnice koja je imala 44 posto deficita te se godinama nalazi u neproglašenom bankrotu. Barković se jučer nije javljao na telefon.

 16. nixon nakon ovih porazavajucih cinjenica,bolje da niakd vise nista ne komentiras jer cinjenice su neoborive,,

 17. sa vecernjakovog portala:KOGA JE MINUS KOŠTAO – Mnogim pobjednicima stat će knedla u grlu kad vide gradske financije
  Otočac novi grad slučaj, kažnjeni i štedljivi i rasipni gradonačelnici
  Grad rekorder: Mario Barković nasljedniku Stjepanu Kostelcu ostavio 57% deficita u Otočcu

  Kutjevo ima najveći suficit u proračunu, čak 4,5 milijuna kuna, tj. 36 posto – Ivica Nikolić, gradonačelnik
  Foto: Duško Mirković/PIXSELL
  Vezani članci
  ‘Split će na referendumu odlučivati o privatizaciji Hajduka’
  Hrvatskom će vladati izborni karteli, a ne stranke
  Vedrana Neferovića dočekale pročelnice, ali ne i Ronko
  Ževrnja preuzeo vlast u Splitsko-dalmatinskoj županiji od Sanadera
  U rošadi župana i zastupnika izvisila Ana Lovrin
  Tagovi
  lokalni izbori, minus, Otočac, gradske financije, mario berković
  Piše: Ljubica Gatarić, Danijel Prerad/VLM

  Novi ili stari pobjednici na lokalnim izborima počeli su preuzimati vlast ili konstituirati skupštine koje će raspolagati proračunima teškim 22 milijarde kuna! Mnogim će pobjednicima stati knedla u grlu kad otkriju kamo su došli i što preuzimaju.

  Lošiji i od H. Kostajnice

  Lokalne su jedinice, njih 289, samo prošlu godinu završile s manjkom u proračunima od 494 milijuna kuna, a da opća slika ne bude crna, zaslužno je preostalih 286 općina koje su bile u plusu 422 milijuna kuna. Kad se jedno oduzme od drugog, proizlazi da je lanjski minus lokalnih jedinica svega 72 milijuna kuna, odnosno 0,3 posto njihovih proračuna, što je još uvijek mačji kašalj u usporedbi s deficitom države! No ukupni je deficit, kažu u Udruzi gradova, 1,3 milijarde kuna i vuče se od 2008. nakon promjena u sustavu poreza na dohodak. Najlošije je financije svom nasljedniku ostavio HDZ-ov gradonačelnik Otočca Mario Barković. Otočac je prema podacima Ministarstva financija 2012. godinu završio sa 57 posto manjka u gradskoj blagajni, a rashodi su mu bili 14 milijuna kuna veći od prihoda. Otočac je postao lošiji čak i od “grada slučaja” Hrvatske Kostajnice koja je imala 44 posto deficita te se godinama nalazi u neproglašenom bankrotu. Barković se jučer nije javljao na telefon.

  Financijski efekti proteklih lokalnih izbora daju znatnu prevagu HDZ-u jer su budžeti županija, gradova i općina kojima upravljaju HDZ-ovi političari oko 7 milijardi kuna. SDP na lokalnoj razini raspolaže s nešto manje od 5 milijardi kuna, a račun im je pomrsio zagrebački gradonačelnik Milan Bandić koji čvrsto drži najjači Zagreb i njegovih 6,4 milijarde kuna! Po 1,5 milijardi kuna budžeta osvojili su IDS i HNS, dok je HDSSB skliznuo na približno pola milijarde kuna nakon gubitka Osijeka i Belišća. Naša analiza pokazuje da se birači pri izboru lokalne vlasti nisu uvijek opredjeljivali na osnovi stanja u svojim proračunima jer da jesu, tada HDZ ne bi izgubio Makarsku budući da stari gradonačelnik ostavlja 26 posto suficita, ali ni Dinko Burić iz HDSSB-a Belišće jer je suficit tog grada 15,79 posto.

  Slično je i u Korčuli – SDP je taj grad morao prepustiti HDZ-u unatoč suficitu od 17,3 posto. Proizlazi da su lokalni političari više kažnjavali političare koji troše manje nego što mogu od onih koji su pretjerali. Poreč, primjerice, ima velik deficit, a IDS je zadržao vlast u tom gradu. Vukovar je također u deficitu od 9,3 posto. Županije imaju urednije financije od gradova, a najbolnija su točka općine.

  Minus, a gase sve lampe…

  Gradovi Omiš, Otočac, Supetar i Zlatar kaznili su dužnike. SDP je preoteo HDZ-u Supetar, grad sa 16,95 posto deficita, a HDZ je, izgleda, zbog istog razloga ostao bez Omiša, Otočca i Zlatara. Bivši gradonačelnik Metkovića Stipe Gabrić Jambo smatra da to što je godinu završio s minusom od 3,4 milijuna kuna, odnosno 13,35 posto proračuna, dobro u odnosu na to kako će biti ove i idućih godina.

  – Ove se godine teško živi, dogodine će biti još i gore – kaže S. Gabrić Jambo. Za probleme s proračunom grada kriva je, kaže, centralna vlast. Sve je počelo 2009. kada je Metković izgubio trećinu prihoda od poreza na dohodak. K tome je u Metkoviću prije oko 2000 radnika radilo kod kooperanata u građevini, a sad su ostali bez posla. Vlada je nekoliko puta mijenjala iznos neoporezivog dijela dohotka i porezne stope, na čemu su lokalne jedinice izgubile stotine milijuna kuna. Gradonačelnik Kostajnice Tomislav Paunović kaže da će problem deficita postojati dok Vlada ne shvati da nešto mora mijenjati.

  – U proteklom razdoblju proveli smo veliku štednju, jedini smo ukinuli dnevnice, gasimo navečer svaku drugu lampu javne rasvjete, a po noći sve lampe, no i dalje imamo deficit – kaže Paunović.

  Lokalnim vlastima nad glavom visi i 2,9 milijardi kuna izdanih jamstava koja im u svakom trenutku mogu stići na naplatu. Dario Runtić, savjetnik Udruge gradova, kaže da je ta udruga zadovoljna što je u 2012. godini prvi put od 2008. godine zaustavljen pad prihoda te bilježe lagan rast od 0,38 posto. Ohrabruje ih što je u tom razdoblju prihod od poreza na dohodak narastao 6,8 posto, odnosno 681 milijun kuna.

  – S obzirom na stagnaciju prihoda, jedinice lokalne samouprave ne mogu iz redovitih prihoda sanirati deficit u kratku roku. Vlada bi trebala dopustiti jednokratno zaduživanje lokalne samouprave za sanaciju deficita – ističe Runtić.

  >> Sve o lokalnim izborima čitajte u našem specijalu

  A to je 30 puta manje duga od državnog!

  Gradovi i općine zadužili su se lani čak 30 puta manje od hrvatske države! Kada bi se hrvatska država zaduživala na razini lokalne samouprave imala bi godišnji deficit od samo 0,1 posto, za razliku od sadašnjih 3,5 posto deficita. To bi nam kreditni rejting odmah izbacilo iz “koša za smeće” i Hrvatska bi postala primjer štedljive države na razini Njemačke, što bi zasigurno bio neodoljiv mamac za strane investitore, koje čekamo kao ozebli sunce. No od rezanja deficita na nulu neće biti ništa sve dok je zemlja u recesiji. Uz podatak da se gradovi i općine neusporedivo manje zadužuju od države, druga činjenica koja bode oči jest da građani baš i ne vole one koji šparaju. Gradonačelnik Makarske ostavio je 20 milijuna kuna u gradskoj blagajni i kao nagradu dobio – poraz na izborima! Isto se desilo i s gradonačelnikom Belišća Dinkom Burićem, iako je u blagajni ostavio četiri milijuna kuna. Zamjera im se da nisu bili sposobni potrošiti novac, a toliko toga treba učiniti. Proračun je tu da se potroši i deficit bi na kraju godine trebao biti ni u plusu ni u minusu već na – nuli. (Antonio Mandir)

  Zagreb – manjak prihoda i primitaka: 28,243.983 kn – 0,44%

  Zagrebački proračun odaje sliku uređena grada, s blagim minusom u blagajni. No njegove financije kvari Zagrebački holdinga, a brojna su i jamstva – 227 mil. kuna.

  Split – manjak prihoda i primitaka: 38,660.457 kn – 5,44%

  Kerum ostavlja najveći deficit među četiri velika grada i 21,6 milijuna kuna danih jamstava. Split ima 710 milijuna kuna prihoda i 749 mil. kuna rashoda

  Rijeka – manjak prihoda i primitaka: 29,318.520 kn – 3,91%

  Proračun Rijeke veći je od splitskog, prihodi su mu 749 milijuna kuna, a rashodi 778 milijuna kuna. Rijeka ima i 28,6 milijuna kuna jamstava, mnoga su za škverove.

  Osijek – manjak prihoda i primitaka: 17,145.027 kn – 4,42%

  Jamstva grada Osijeka su 43,8 milijuna kuna, bitno veća nego u Rijeci ili Splitu, a proračun je upola niži. Osijek ima 387 mil. kn prihoda i 405 mil. kn rashoda.

  Gdje su smijenjeni ostavili novim gradonačelnicima milijunski manjak

  Otočac: Jao Kostelcu

  Mario Barković, dugogodišnji gradonačelnik Otočca, izgubio je izbore, kažu da je pao u nemilost Darka Milinovića. Manjak je ostavio Stjepanu Kostelcu.

  Omiš: Dug Kovačiću

  Novi gradonačelnik Omiša Ivan Kovačić u ponedjeljak će preuzeti ključeve grada od bivšega Ivana Škaričića. Osim deficita, Omiš ima i 30 milijuna kuna duga.

  Hvar: Ostavio Bebić

  Iza Pjerina Bebića ostaje 1,58 milijuna kuna manjka. Možda je to presudilo da na izborima izgubi od Rine Budrovića. Hvar godišnje troši 26 milijuna kuna.

 18. …i da ne razvija se grad na ovaj način. I ja bih se vozila u Mercedesu da mogu ili da sam se zadužila zauvijek. Sve je to moglo malo pričekati, a ne ulagati novce gdje se ne mogu oploditi. Da su se otvarala radna mjesta do ovoga nebi došlo, ali što je tu je.

 19. Kostelac prije tri godine ostavio 10 milijuna u blagajni a Alkos Jurković potrošio to i maznuo još 14 milijuna. Za tri zadnje godine opljačkao Otočac za 24 milijuna. Nije li vrijeme da se vrati u podrum ali ovaj puta u onaj sa rešetkama na prozoru

 20. Grad ne otvara radna mjesta ,vlada ne otvara radna mjesta .Mi smo u kapitalizmu nema komunizma,privtni sektor odlučuje o zapošljavanju .Ko ne bi volio da u grdu nema nezaposlenih bilo ih je i biće.Mi moramo shvatit da smo mali grad i da ne očekujemo čuda jer ih nema.

 21. I imaju uvjete .Birokracija u državi koči sve tako da investitori odustaju jer dobit papire u ministarstvima je jednostavno nemoguće.

 22. Za početak gradonačelnik mora zatvoriti rupe kroz koje je nepotrebno curio proračunski novac,napraviti reviziju radnih mjesta,reviziju plaća,dodatno stimulirati kvalitetan rad,riješiti se trgovaca maglom.Dr. Kostelac u svom timu ima dovoljno stručnih ljudi pa neće biti potrebe za “savjetnicima” kakve je imao njegov predhodnik čiji je mandat bio obična parodija…

 23. Nenad, komentar na tvoje

  ili popovic laze ili smo u banani?

  Znaš onaj vic kad mali Mujo pita babu hoće li ići ove godine na more, a babo odgovara: 50% da hoće, ali 100 % da neće.
  Tako je i sa Popovićem. Nažalost, moj rodni grad je u banani kao i moja država, a na vlasti godinama ista ekipa.

  Šarlota,

  Možda je lakše biti outsider, ali ni ovdje ne cvjetaju ruže. Ako ništa drugo imam posao, a ne nemam veze s političkim polusvijetom.

 24. iskreno ja sam ogorcen i frapiran ovim cinjenicama da je otocac u tolikim dugovima i sad mi je jasno zasto barkovic nije pobjedio.da je stanje tesko ,znalo se,al ovolike dubioze.uz silne savjetnike i rasipnistvo.mogu samo reci da treba snositi politicku i svaku drugu odgovornost.da slazem se da grad ne zaposljava a zaposljavao je i uhljebljavao.i ne moze se stvoriti toliki dugovi.moglo se trositi samo koliko ima u kasi.ovo je krajnje neodgovorno i ovo je sramota i prozivam i oporbu i sdp i tomajica ako su znali za ove dubioze,zasto nesto nisu poduzeli,upozoravali.alarmirali institucije,itd,a u kampanji djele krofne i neke programe a o dugovima nista?nadalje,na drugom portalu jasno pise ,prije 3god kostelac ostavio oko 8 miliona kn.sad je dug oko 14 znaci oko 20miliona kn fali. Gdje su .u sto su utroseni i potroseni ti novci?

 25. Nenad,

  Ja imam nešto utakmica u nogama. Ne zazivam nikakav socijalizam, ali pokušavam biti realan.
  Otočac je u bivšoj Jugi bio općina. Sada se to područje podijelilo na općine Brinje i Vrhovine i Grad Otočac.
  Čega nije bilo:
  Nije bilo službenih auta, nije bilo kompjutera, a nije bilo mobitela. A skoro sam zaboravio, nije bilo ni županije.

  Čega je bilo:
  Bila je Pivovara, bila je Cosmochemia, bio je Oteks, bila je Poljprivredna zadruga, bio je Autoprijevoz.

  Tako je na nivou cijele države. Nekad je bilo cca 110 općina, a danas imaš 450 općina, 130 gradova i 20 županija.

  I pogledaj koliko se uredskih štakora nakotilo u ovih 20 godina po HDZ ključu u mom rodnom gradu te usporedi s bivšom općinom Otočac koja je pokrivala i područje “novih” dviju općina?! Nije za zanemarit, da je broj stanovnika tada bio veći nego sada (bježanija poslije Oluje, iseljavanje, umiranje).

 26. u redu,tako je a to recite politicarima barkovicu kostelcu jurkovicu ne meni,ja sma kao obicni gradjanin ogorcen da je propala sva industrija i proivreda i da su nastali toliki dugovi,,,,i iskreno se nadam da ce kostelac uspjeti i iskrenos e nadam da ga nece hdz opstruirati kao sto i racunam da sdp i hns kao clanovi kukuriku koalicije traze pomoc vlade i projekte itd,,,jer nije vrijeme za strancarenje,nego za saniranja stete i cjelokupnog oporavka

 27. ne mijenjam,samo iznosim porazne cinjenice,nazalost,brojke su neoborive eto sad vidim da sma u noci pobjede kostelca napisoa svoj tada prvi komentar da je to pirova pobijeda,jer dobiti ovolike probleme i dubioze,,,tesko ce s ekostelac sa svojim timom boriti sa tim i slazems e da mu treba i pomoc hdz-a i pomoc vlade i sdp-a i hns-a i zupanije itd,,pa gdje su vise ti investitori oko rijeke gacke tog svjetskog branda itd? nazalost lika je opustosena ,hrvatska industrija je opustosena i otocac je opustosen,,,i izlaz se ne vidi

 28. I na ovim izborima pobijedio je Gospić a vi recite što god .Onaj koji je digao glas toga više nema,a bome vi koji sad kritizirate gledali ste sastrane.Ostao je dosljedan stranci i to ga je došlo glave. Pustite čovijeka na miru lako je pisat iza skrivenog imena ali javno svako se boji za svoju guzicu.

 29. ne razumijem po cmeu je pobjedio gospic,vrijeme je da za svoje neuspjehe prestanemo optuzivati druge,uvjek su nam drugi krivi,,,gospic je gospic otocac je otocac i treba se u tim okvirima ponasati koliko ima novaca u blagajni i realnih prihoda,ne stvarati ovako ogromne gubitke,i imati jeftinu gradsku vlast ,i otpustiti te aute u leasingu i te savjetnike i sve nepotrebne troskove,i akos e zeli privuci investitore treba donijeti zakone da se na 2-3 god oslobode novi investitori komunalnih i drugih davanja ,itd,,,ma idemo u EU doći ce tu mladi nijemci da procesljaju knjige i da izvjeste gazdaricu merkel ,onda ce biti provjetravanje ,ne trebamo biti veliki pametnjakovici,samo pogledajmo sto je u rumunjskoj,bugarskoj itd,mnogi lokalni politicari su sad u zatvoru,za svaki euro se mora znati gdje je i u sto utrosen,

 30. Zašto optužiti nekog na osnov novinskog članka. I ja sam u minusu i kreditu da bi kupio i napravio nešto , tako i grad . Nijedan gradonačelnik nije otišao a da nije bilo iza njega dugova i kredita koje je neko drugi platio . To najbolje zna Stipa samo je Mario o tome šutio. Pustite ljude da obave primopredaju.

 31. nije istina da su iza svih gradonacelnika ostlai dugovi,vidite u clanku d aima masa gradonacelnika koji su naporavili suficit tj imaju viska u blagajni!!

 32. otocac je rekorder po minusu,znaci trosilos e vise nego se imalo i tocka ,nema tu velike filozofije,,,

 33. i ecernji lsit je ozbiljan list sa tradicijom i ne psie glupsoti i rekla kazala,nego se poziva na drzavnu reviziju!!prema tome,nazalost otocac je u ogromnim dubiozama!!

 34. ovo je dokaz da su i lokalni novinari i lokalna oporba nula jer niosu imali pojma o stanju u gradu,,,i da barkovic nije izgubio izbore,nitko ne bi imao pojma,,,,

 35. Nenade, to je zato jer je socijalistički mentalitet duboko ukorijenjen u glavama HDZ-ovaca. HDZ je odavno izgubio svaki smisao za stvarnost i demokraciju jer sebe i danas smatraju nedodirljivom kastom, a svaku kritiku napadom na hrvatstvo. Milan Tomaić je postavio pitanje koliko košta leasing za dvije Mazde pa je skoro dobio batina. To je dokaz da je parazitskoj gamadi konačno došlo vrijeme da ode jer su upropastili budućnost cijeloj jednoj generaciji mladih. Želim im od srca da i njihovoj djeci bude kao i našoj.

 36. zato je bila potreba lustracija i odsstraniti sve komunjare,kako je moguce da jedan celnik SDP-a skoro dobije batine zbog postalvjenih pitanja,u vrijeme kad je na celu vlade kukuriku i milanovic i sef mup-a ostojic?’dal je moguce,,,:))),,,mali hrvat vi ocito mrzite hdz,u svim strankama ima takovih pojava,i zato sve stranke trebaju proci katarzu,ali demokratksi procesi se ne mogu zaustaviti,,,,zapravo je tos ve strasno i treba doci mmf i ukinuti te zupanije i te nepotrebne gradske birokrate i razjuriti tu parazitksu bandu,to je ejdno rjesenje,,,,npr imamo otpilike isti br stanovnika kao danska a imamo 5x vise drz sluzbenika i adminsitrativnih jedinica ,dakle imamo prekupu drzavu,to je kljuc,,,

 37. Činjenica jest da je organizacija koja sebe naziva HDZ napravila puno više štete u materijalnom smislu državi Hrvatskoj nego agersor od 91.do 95.godine,besmisleno je bilo koga mrziti ali dobro je to da se konačno stvorila ta kritična masa na nivou države koja je porazila tu hordu bezkrupuloznih barbara koji su opljačkali vlastiti narod.
  Imali smo priliku razvijati se kao lokalna zajednica ali nismo,čelnici su sebi podjelili plaće koje ne zaostaju za plaćom predsjednika
  države,oni niže rangirani imaju plaće premijera,ne treba biti vrstan matematičar pa da se izračuna koliko je novaca otišlo samo na tu rashodovnu stranu.

 38. Ti Nenade nisi normalan. Ne radi se ovdje o mržnji prema nečemu imaginarnom. Ja jednako mrzim četnike i one “velike” Hrvate koji su iskoristili rat i domoljublje da debelo napune svoje džepove. A što se lustracije tiče, ona bi najviše pogodila HDZ-ove čelnike jer je upravo njih iznjedrio SKJ.

 39. nas je problem sto ne funkcionira pravna drzava.netko upropasti poduzece.pokrade i nikom nista,napravi gubitke u gradu i nikom nista.dok se ne ode na robiju nece biti promjene.a uskoro ce 1.7.i EU.onda ce biti revizija!a stvarno barkovic napravio minus 14 miliona,uza sve te savjetnike itd.da mogle su se pokrenuti sve tvornice i zaposliti tisuce ljudi…

 40. Nenade, ti izgleda patiš od akutne amnezije. Navijao si da Barković pobijedi, a sada ga napadaš radi par milijunčića manjka. To je sitnica u odnosu na milijarde opljačkanih kuna od strane HDZ-a. Ne vjerujem da si odjednom “progledao” i sada kritiziraš HDZ. Najprije se uvlačiš Jaci, onda Karamarku, pa Jurkoviću i Barkoviću a sada ti je dobar i Kostelac. Pa gde si bre Nenade konačno?

 41. ajd neg glumi da si glup kad znam da nisi.ne ovisim o politicarima a kritizirati rasipnu gradsku upravu nesposobnu da pokrene privredu,je pitanje gradjanske hrabrosti ,i odgovornosti.treba tu uskok dorh i sve procesljat,dok narod gladuje ,trose se milioni,kupuju stanovi dzipovi kuce.to je za robiju!

 42. nikom se ne uvlacim. Ne ovisim o politici i zato kritiziram negativne pojave,a narod je odabrao kostelca i ja mu zelim da bude uspjesan,zbog svih nas!

 43. g kostelac i njegov tim sus trucni ljudi i ja vjerujem u njih i siguran sam da ce pokrenuti mnoge projekte u ototccu i da ce nam svima krenuti na bolje

 44. Šarlota,

  Pametnom dosta, čak i previše. Evo Admin je danas opet obrisao moj komentar, jer istina boli. Svodi se na to zašto nam je tako, kako nam je. A tako nam je, jer revolucija jede svoju djecu. Otišao je Dražen Bobinac na ružan način, otišao Čalakan na ružan način, … Tuđman, … Sanader, … Jaca. Na kraju sam stavio tekst pjesme Zabranjenog pušenja “Halid mjesto Halida” koji opisuje način funkcioniranja HDZ-a. Dok je netko na vrhu svi mu se uvlače, a kad pada drugi mu u tome još “pomažu”. Imam osjećaj da je Admin u direktnoj vezi sa središnjicom. Najžalosnije je što se netko još može mobilizirat baukom komunizma i ne vidi da veslo sisa, a ekipa bogati bez poštenog rada.

Comments are closed.