Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac uputio je dopis HEP-u i Hrvatskim vodama u kojem traži da se što prije održi zajednički sastanak na kojem bi se sagledale mogućnosti vezane za rješavanje problema saniranja posljedica stvorenih uslijed poplava.
Zatražio je i od župana Ličko senjskog Milana Kolića da proglasi elementarnu nepogodu za područje Otočca s obzirom na štete koje su nastale uslijed nedavnih poplava. Tijekom nedavnih poplava došlo je do izlijevanja voda rijeke Gacke, a potom i poplava obiteljskih kuća, gospodarskih objekata, pojedinih dionica prometnica. U Centru za autohtone vrste riba i rakova u Ličkom Lešću zbog izlijevanja Kostelke stvorene su velike štete, tako da su angažirane službe za zaštitu i spašavanje. Do sad su prijavljene štete na 300 objekata, na poljoprivrednim površinama, a povjerenstvo će na terenu utvrditi o kojim visinama šteta je riječ.
Iz HEP-a je nedavno stiglo priopćenje vezano o stanju uz rijeku Gacku u kojem navode da su se na agregatima Hidroelektrane Senj od 15. Listopada izvodili izvanredni remontni radovi zbog čega je u radu bio samo jedan agregat. Zbog tih radova, drže u HEP-u grad Otočac nije pretrpio štetu.
Iz priopćenja HEP-a vidljivo je kao i više puta do sada nastoje izbjeći odgovornost, u najmanju ruku nekorektno stavljajući zaključak da Grad Otočac u tom periodu poplava nije pretrpio štetu.
Dražen Prša