Iz Ureda gradonačelnika Otočca Stjepana Kostelca upućeno je priopćenje o potpisanom Ugovoru za održavanje 33. svjetskog momčadskog kupa 2021. u kuglanju. Ugovor je potpisan između Svjetske kuglačke organizacije, Hrvatskog kuglačkog saveza i Grada Otočca.

Tako će se Svjetski momčadski kup održati u Otočcu, u kuglani Otočac  u vremenskom rasponu od 6. do 9. listopada 2021. godine. U godišnjem natjecanju europskih klubova u kuglanju klasičnim načinom u muškoj i ženskoj konkurenciji natjecat će se 15 najboljih prvaka država. Priređivač svjetskog momčadskog kupa žene/muškarci 2021. je Sekcija „Ninepin Bowling Classic“ u WNBA-u kojega  zastupaju predsjednik Klaus Barthu i glavni tajnik Hartmuth Körner.

Uz Grad Otočac domaćin u organizaciji ove sportske manifestacije je Hrvatski kuglački savez kojega predstavlja prof. dr.sc. Tonči Mikc. Na ovaj će način u listopadu ove godine grad Otočac privući kuglačku elitu, ali i  mnoštvo ljubitelja kuglanja. Nakon korona-stanke grad na Gacki već sada ima dogovorena dva veličanstvena okupljanja čiji dosezi znatno nadmašuju lokalne i regionalne okvire.

L.O.