Stjepan Kostelac: „Vi ste na mjesto dožupanice došli po podobnosti, ne po sposobnosti“

Gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac

Nakon što se zamjenica župana Ličko senjskog Ivana Tomaš obratila javnosti zbog, kako je kazala, nekorektnog i neprofesionalnog odnosa gradske vlasti u Otočcu, na čelu sa gradonačelnikom Otočca Stjepanom Kostelcom prema njoj kao zamjenici župana, danas je iz ureda gradonačelnika Stjepana Kostelca stiglo priopćenje za javnost kojega prenosimo u cijelosti:

Nastavak ispod oglasa

„ Primoran sam na ovaj odgovor ničim izazvane dožupanice ličko-senjske, gđe. Ivane Tomaš a u svezi održavanja Otočkog vala. Dovodeći mene u kontekst ne pozdravljanja, ne slanja pozivnice i ne dijeljenja nagrada na Otočkom valu je pucanj u prazno ili obveza dožupanice prema svojim nalogodavcima jer nemam nikakve veze s time a nisam ni bio na navedenoj priredbi. Istina je da je manifestacija Otočki val gradske razine koju financira Grad Otočac te je upitno zašto bi darove trebala dijeliti baš dožupanica Ivana Tomaš.

Na nedavno održanoj Izbornoj skupštini HDZ za grad Otočac, župan gosp. Kolić izjavio je da grad Otočac razjedinjuje županiju zato jer je otišao u Lag Frankopan Ogulin, iako zna da nadolazeća promjena ustava uvodi regionalizaciju što će dovesti do ukidanja županija. U isto vrijeme Vaš partijski šef dr. Darko Milinović na istoj skupštini javno poziva  na rušenje gradske vlasti  u Otočcu, samo 4 mjeseca nakon lokalnih izbora kada smo pobijedili vašu stranku.

Nakon ovih izjava ne znam što Vi možete očekivati od gradske vlasti u Otočcu premda ste i naša Otočanka.

Meni držite osobno lekciju kada ću se ja i gdje pojavljivati i na kojim priredbama je jako neozbiljno od Vas jer to nisu maniri jedne dame i još k tome dožupanice, tim više kada bi se s Vama i našao na takvoj priredbi ne bi znao  jeste li voditeljica ili dožupanica. A morate me i razumjeti jer imam  puno ozbiljnijeg posla kako sanirati opustošeni grad i gradski proračun  koji je učinila Vaša stranka.

Prozivajući ljude za neznanje i nekompetentnost ne bi smjeli jer dobro znadete da ste Vi došli na  mjesto dožupanice po podobnosti a ne po sposobnosti a i Vaš ne ulazak u Gradski odbor HDZ-a u Otočcu na nedavno održanoj Izbornoj skupštini, kada vam ni Vaši članovi HDZ-a nisu dali povjerenje, najbolje govore o Vama samima.

Kada se pozivate kao zamjenica župana za društvene djelatnosti onda bi bilo dobro da sa razine svog položaja objasnite  građanima Otočca gdje je nestalo 820 tisuća kuna od prodaje stare športske dvorane u Otočcu, zašto ravnateljica Osnovne škole u Otočcu namjerno blokira otvaranje glazbene škole u Otočcu iako je ministarstvo dalo suglasnost, zašto športske udruge i klubovi jedini u županiji plaćaju treninge i natjecanja u športskoj dvorani, zašto radio Gospić dobiva od županije petsto tisuća a radio Otočac samo deset tisuća godišnje iz županijskog proračuna i još mnogo ima takvih pitanja na koje bi kao dožupanica iz Otočca trebala odgovoriti svojim otočanima.

I na kraju ovim svojim priopćenjem još više sami zatvarate sebi vrata u Otočcu što onda ima i za posljedicu na odnose sa županijom jer Vi ste ipak i dožupanica ličko-senjske županije, stoji u priopćenju kojega potpisuje gradonačelnik Otočca Stjepan Kostelac.

Dražen Prša