Dolaskom na kormilo Policijske uprave ličko-senjske novi načelnik Zoran Zdunić počeo je s ekipiranjem kako bi se pospješio rad ove uprave. Neslužbeno doznajemo kako je jutros imenovao Stjepana Sabljića za svojeg zamjenika i na taj način smijenio Mladena Kranjčevića iz Otočca koji je u gotovo dva mandata bio na tome odgovornom mjestu. 

Stjepan Sabljić (1973.) već je godinama policijski službenik, po mnogima bez mrlje na karijeri.  S obitelji se doselio u Korenicu iz Zagreba i od onda je radio na mnogim odgovornim dužnostima. Zbog nemilosti nekih prijašnjih vodećih garnitura iz PU ličko-senjske Sabljić je u zadnje vrijeme premješten  u Donji Lapac na mjesto načelnika tamošnje Policijske postaje. Bolji poznavatelji prilika tvrde kako bi Sabljić bio premješten i na udaljeniju lokaciju, da se to tada moglo izvesti. 

Ostaje za vidjeti jesu li u Lici zapuhali neki novi kadrovski i stručni „vjetrovi“ . Možda se konačno otkriju i zaustave počinitelji brojnih provala u kuće i gospodarske objekte, a takva situacija traje već godinama pa se broj provala samo u 2019. godini približio vrtoglavom broju od skoro 100 nedjela. Dok su se za to vrijeme na brifinzima u PU čitali psalmi iz Biblije, pazilo na boju kose i nokata policijskih službenica i moralo se ekstremno frenetično navijati na nogometnim utakmicama kada su igrali „oni odozgo“. Naravno, sve je ovo bio „začinjeno“ mobingom na koji su se žalili mnogi, ali bez uspjeha.

L.O.