Što se krije iza gradonačelnikova pravdanja zbog snježnog kolapsa u gradu?

Pokušaj sabotiranje Lika cesta od strane gradonačelnika?

Nakon raskidanja pojedinih ugovora sa odabranim  koncesionarima koji za grad Gospić obavljaju određene usluge,  sve očitiji postaje pokusaj i sabotaže Lika cesta koje s Gradom Gospićem imaju ugovor za održavanje nerazvrstanih cesta na području grada, ali koji iste poslove odrađuju i za Županijsku upravu za ceste i za Hrvatske ceste, kako doznajemo.

Tako je na jednom gradonačelnikovu portalu danas osvanuo članak: „… kako on sam nije zadovoljan sa čišćenjem grada“, zanimljivo, ničim izazvan.

Kako smo i sami obišli grad i uvjerili se u to, malo smo se potrudili sagledati kako stvari funkcioniraju u stvarnosti, odnosno operativno.

Utvrđeni protokoli grada u prijašnjim godinama rada demantiraju gradonačelnika!

Dosadašnjih godina u slučaju snježnih padalina i velikih količina snijega pristupalo se radnjama utovara i odvoza snijega  sa adekvatnom tehnikom i opremom, čemu smo svjedočili proteklih godina. Radovi odvoza snijega  bi se odrađivali u adekvatnom vremenu smanjenog intenziteta prometa vozila i pješaka, a sve u dogovoru sa Stožerom zimske službe grada Gospića i PP Gospić kako stoji i u operativnom planu, barem onom iz 2015. godine koji se jedini i nalazi na služenim stranicama Grada, pod linkom „Stožer zimske službe Grada Gospića “.

Iz svega se može zaključiti kako je Grad očito ostao bez Stožera zimske službe ili je on od strane gradonačelnika onemogućen u radu te je gradonačelnikov istup pljuska i njima, ukoliko uopće postoje. Grad je ostao i bez strojeva i kapaciteta Lika cesta koji nisu u ovom slučaju dobili nalog da rade svoj posao i maknu snijeg iz središta grada jer bi u normalnim uvjetima rada centar Grada već bio očišćen, a snijeg uklonjen. Činjenica je i da Stožer nije održao niti jednu službenu sjednicu po pitanju mogućnosti ovakvih obilnijih padalina, barem ne onu javnu za koju bi javnost trebala i znati pošto Grad spada u javne institucije, barem bi trebao, pa čudi kome gradonačelnik nabija na nos svoj nerad i ne organizaciju sustava u ovakvim uvjetima.

Pa otkud onda tolika gradonačelnikova zabrinutost oko neočišćenog grada?

Rekli bi onu staru: „brigo moja pređi na drugog“ ili ipak…? Zašto je gradonačelnik onemogućio obavljanje predmetne službe pa onda prozivao javno sve redom, braneći sebe, a da prije nije rekao ključne stvari oko ustroja i načina rada, opravdavajući svoj nerad i nesposobnost na bezvrijednom oglasnom portalu ostaje za vidjeti, ili je već svima jasno osim njemu, i nažalost sve na štetu građana.

L.O.