Još se tijekom prvog kruga ovih izbora šuškalo o „dilovima“ pojedinih političkih takmaca što ne prežu ni pred čim ne bili se domogli pobjede i vlasti. Usta su im bila puna političkih ideala, pozivali su se na vjerodostojnost svojih programa i nacionalnih lidera, kleli su se u svoje poštenje. Ušutkavali su svakoga ko bi se usudio spomenuti da desni mogu postati lijevi i obrnuto. Iako su u to vrijeme viđani da se potajno sastaju lokalni lideri ultra lijevih i ultra desnih odlučno su opovrgavali takve informacije.
– Pa kako bi mi to činili svojim članovima i biračima, javno su govorili. Mi smo na suprotnim političkim stranama i svaki bi takav pakt bio ravan izdaji!!!
Danas, zadnji dan uoči izbora, druga priča. Na štandu HSP-a i Karla Starčevića u Gospiću idilična scena turbo-lijevih i turbo-desnih. Idejni protivnici pod istim suncobranom. Tek da bi se srušio treći takmac. Ista stvar dogodila se i u Otočcu. Tu su se u izmišljenim savjetima Stjepana Kostelca našli i SDP i HSP. Kada su sebe, svoje članstvo i birače javno izvrgnuli ruglu počela su opravdavanja po šifri:“Nismo znali da se s nama manipulira“. Znadu li članovi i simpatizeri SDP-a i HSP ko im i za koji krčmarski račun prodaje ideale??? Iste ideale u koje su svi kleli do unatrag nekoliko sati! Kako će na ovu političku prostituciju gledati Milanović i Srb? Gaje li oni iluzije o poštenje svojih lokalnih čelnika?

L. O.