Poštovani g. Medved,

u  Vašoj predizbornoj kampanji neće Vam pomoći ni zapaljenje smeća na odlagalištu Sveti Juraj!

Građani grada Senja i mještani Svetog Jurja izabrali su svog gradonačelnika u prvom krugu , a isto će ponoviti i 4. lipnja 2017. godine!

Sanacija odlagališta u Svetom Jurju veliki je problem kojim se već niz godina bavi  Grad Senj, Ličko – senjska županija  i  Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i koji su zajedničkim radom došli do Projekta sanacije, dovršili ga i započeli provedbu.

Namjerno prešućujete istu činjenicu. Ne mogu vjerovati da u posljednjih šest mjeseci niste nikada prošli tim terenom i sami se uvjerili u postojeće stanje . Isto tako ne mogu vjerovati da Vas o istom nije izvijestio dojučerašnji predsjednik Gradskog vijeća g. Berislav Gržanić. Naime, u proteklom mandatu Gradsko vijeće je u više navrata raspravljalo o istoj problematici s ciljem njezinog rješavanja. Svi građani grada Senja, koji prate rad Gradskog vijeća,mogli su se u to i uvjeriti .

Zar niste nikada poslušali niti jednu sjednicu Gradskog vijeća? Znate , one su javne!

Ako Vam o istoj problematici  g. Gržanić  nije ranije ništa rekao, je li Vam to barem spomenuo u jeku predizborne kampanje ?

Iznimno poštujem i  razumljiva mi je Vaša briga za zdravlje naših građana . Zar je morala započeti s datumom predizborne kampanje?

Ja ću Vas stoga upoznati da je sanacija odlagališta započeta u listopadu 2016. , a završetak prve faze se očekuje 31. prosinca ove godine.

Svi mještani Svetog Jurja i svi građani grada Senja mogu se i sami uvjeriti da su radovi u tijeku.  Kako bi se sanacija izvela u najboljem mogućem obliku, zbog konfiguracije terena ,Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, morao je odobriti zajedno s Gradom Senjom još neke specifične radove. Sve s ciljem kako bi ista sanacija bila izvedena na najbolji i najsigurniji način za sve građane grada Senja i mještane Svetog Jurja.

U svijetlu ovih saznanja, nadam se da shvaćate kako ovo ne može biti VAŠE prioritetno pitanje za rješavanje u budućnosti ,naprosto zato što je isto odlagalište već u sanaciji, a problem u rješavanju.

Osim što namjerno građanima plasirate netočne i nepotpune informacije, kao u slučaju odlagališta, danas idete korak dalje i „ vraćate Grad narodu“. Ni to ne može biti Vaša prioritetna dužnost jer je grad Senj od nastanka Hrvatske države isključivo u rukama njegovih građana. Narod koji spominjete je 21. svibnja 2017. pokazao što želi  pa je 2088 birača izabralo listu Hrvatske demokratske zajednice i koalicijskih partnera. Tako će budući  vijećnici Hrvatske demokratske zajednice imati većinu  u Gradskom vijeću za donošenje svih odluka važnih za grad Senj i sve njegove građane. Isti će  vijećnici u narednom periodu podupirati  rad mene kao gradonačelnika.

Poštovani  g. Medved, mislite li da 2051 birač ,koji je birao mene za svog gradonačelnika,  ne čini „narod“, tj. građane grada Senja. Mislite li da su oni manje vrijedni ?

U svojoj predizbornoj kampanji se izjašnjavate kao gradonačelnik svih građana, a i dalje dovodite u pitanje zdrav razum, inteligenciju i prosudbu 2051 birača.

Tijekom cijele kampanje ističete  svoj tim i sebe kao “ spasitelje“  grada Senja i posljednju priliku za grad Senj.       

Poštovani gospodine Medved ,iščitajte još jednom izborne  rezultate od 21. svibnja!

Preko dvije tisuće birača  grada Senja jasno su izrekli da ne žele Vas i Vaš tim kao „ spasitelje „!

Sanjin Rukavina, kandidat za gradonačelnika grada Senja