Stotinjak migranata provelo noć kod prijelaza Izačić, traže ulazak u Hrvatsku

Stotinjak ilegalnih migranata provelo je cijelu noć između ponedjeljka i utorka na otvorenome u blizini graničnog prijelaza Izačić, s bosanskohercegovačke strane granice prema Hrvatskoj, pokušavajući na taj način izvršiti pritisak kako bi im se dopustilo nastaviti put ka državama-članicama Europske unije.

Glasnogovornica Granične policije BiH Sanela Dujković kazala je kako su ih policajci zadržali na oko kilometar udaljenosti od samog prijelaza, a migranti su se odlučili noć provesti uz cestu.

Nastavak ispod oglasa

“Nisu ometali promet i nije bilo nikakvih izgreda”, kazala je Dujković lokalnim medijima.

Među migrantima je i veći broj žena i djece, a svi oni bili su smješteni u privremenom centru u hotelu “Sedra” kod Cazina, namijenjenom upravo boravku obitelji s malom djecom.

U ponedjeljak su se pješice uputili iz Cazina ka Bihaću, a potom ka Izačiću, da bi ih u večernjim satima zaustavio policijski kordon.

Nakon toga su posjedali uz cestu ističući zahtjev da ih se pusti u Hrvatsku.

Pripadnici Granične policije, kao i Ministarstva unutarnjih poslova Unsko-sanske županije neprestano su na terenu s migrantima i pokušavaju ih uvjeriti da se vrate u “Sedru”, gdje im je i dalje osiguran smještaj.

H/L.O.