Nepredvidive su situacije u kojima se nađu ljudi i njihova imovina u brojnim pogibeljnim situacijama. Tako se na području Lipova polja u Kosinjskoj dolini nakon podizanja razine rijeke Like u polju na ispaši našlo zarobljeno 60 ovaca i nekoliko krava koje je voda odsjekla i nisu se mogle vratiti na svoj OPG. Nakon što su vlasnici životinja zatražili pomoć od Stožera civilne zastite Općine Perušić načelnik stožera Mihael Kurteš je na teren poslao raspoložive snage Crvenog križa iz Gospića i DVD-a Perusić, uz nadzor Uprave civilne zaštite. U kasnim popodnevnim satima akcija je uspjela te su ovce, janjad i krave prevezeni preko vode u sigurnost svoje štale.

Ovim se i u praksi pokazalo da je Stožer civilne zaštite Općine Perušić spreman na sve zadatke koji se nađu pred njim, ali svakako uz veliku pomoć operativnih snaga u ovom slučaju Crvenog križa i DVD-a Perušić.

Ovim putem se nacelnik stozera zahvaljuje ekipama koji su cijeli dan na kiši i lošem vremenu odradile hvale vrijednu akciju i pokazali spremnost za nadolazeću zimu i nove izazove koji se pred njih postave.

L. O.