Večeras oko 21 sat medijskim priopćenjem javnosti se obratio Stožer civilne zaštite Grada Gospića, a vezano uz slučaj pacijentice koja je prebačena u KBC Rijeka.

-Temeljem medijskih napisa veznih uz oboljelu pacijenticu koja je iz Opće Bolnice Gospić sinoć pristigla  u KBC Rijeka ovim vas putem obavještavamo da se radi o pacijentici staroj 65 godina koja je u gospićku bolnicu došla prije osam dana s upalom pluća i dosta teškom kliničkom slikom i koja je, kako doznajemo iz OB Gospić, od ranije plućni bolesnik. Njezino mjesto prebivališta je područje Općine Brinje.  Smještena je u izolaciju i testirana na koronavirus i nalaz je bio negativan. Nakon pogoršanja njezina stanja ponovno je testirana i nalaz je, po informacijama iz OB Gospić, ponovno došao negativan. 

Na žalost, pacijentica je sinoć zbog pogoršanja zdravstvenog stanja prevezena u KBC Rijeka, te je priključena na respirator. Kako doznajemo od ravnatelja KBC Rijeka Davora Štimca pacijentica je zaprimljena sa pozitivnim testom na COVID – 19, njezino stanje je ozbiljno ali stabilno. 

Još jednom apeliramo na sve sugrađane da poštuju higijenske mjere koje je donio Nacionalni stožer civilne zaštite,  da se poglavito pridržavaju mjera koje se odnose na socijalnu distancu, stoji u priopćenju Stožera CZ Grada Gospića koje potpisuje Ivica Tomljenović.

L.O.

Dr. Čubelić: Ne širite dezinformacije, virus kod pacijentice nije potvrđen. Pustite struku da radi, panika nam jako šteti