Štrajk je gotov, danas počinje normalna nastava za sve

Štrajk zaposlenika u osnovnim i srednjim školama te nenastavnog osoblja, predavača i umjetničkih suradnika na fakultetima je završio. Sindikati su se dogovorili s Vladom oko ponude, te se nastava od danas počinje normalno održavati.

Štrajk je započeo 10. listopada. Prvo se u tri ciklusa provodio cirkularno da bi od 19.11. počeo s frontanom provedbom. Jučer je završen 36. radni dan štrajka, a učenici su izgubili 16 dana nastave, što je više od tri tjedna.

Nastavak ispod oglasa

Sindikatima su vladajući ponudili povećanje koeficijenata za 3% od 1. prosinca 2019., a koje će se osjetiti na plaći za siječanj. Drugo povećanje koeficijenta za 1% bit će od 1. lipnja 2020. godine, a treće povećanje koeficijenata za 2% dogodit će se od 1. siječnja 2021. godine. U četvrtak će Vlada promijeniti Uredbu o koeficijentima u skladu s ovim dogovorom.

Istom dinamikom mijenja se plaća nenastavnom osoblju, ali kroz dodatke i poseban sporazum. Izuzetak su tajnici, računovođe i ravnatelji čiji će se status također riješiti kroz Uredbu o koeficijentima.

L.O.