Stranci glisirali uz obalu, domaći dilali drogu na plaži

Foto: Ilustracija

Patrola pomorske policije iz Senja proteklih je dana na svojem području imala nekoliko situacija kršenja zakona o sigurnosti plovidbe. Ipak je najflagrantniji incident vezan uz dvojicu gliseraša na području otoka Raba kada su dvojica vremešnijih turista iz Njemačke glisirali unutar zone od 300 metara od obale. Uručen im je prekršajni nalog s novčanom kaznom.

Policijski službenici Policijske postaje Novalja i Policijske uprave ličko-senjske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 31-godišnjakom iz Vinkovaca i 28-godišnjakom iz Samobora zbog osnova sumnje da su počinili kazneno djelo neovlaštene proizvodnje i promet drogama. Oni su u subotu, 3. srpnja u 23 sata na plaži Zrće dragovoljno izručili policijskim službenicima 51,55 grama amfetamina, 9,30 grama marihuane, 82 tablete ecstasy i 28,05 grama za sada nepoznate bijele praškaste materije, što su policijski službenici uz potvrdu o privremenom oduzimanju predmeta izuzeli.

Nastavak ispod oglasa

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je droga bila namijenjena za daljnju preprodaju, te su oni uhićeni i predani pritvorskom nadzorniku a kaznena prijava dostavljena je nadležnom državnom odvjetništvu.

Protekloga vikenda na plaži Zrće u Novalji nepoznati lopov ukrao je torbicu u kojoj su bili mobiteli, novčanik s bankovnim karticama i novcem, u vlasništvu 23-godišnjeg češkog državljana.

Policijski službenici Policijske postaje Gospić protekloga vikenda su u Gospiću zaustavili traktor bez registracijske oznake kojim je upravljao 29-godišnjak s područja Gospića. Izvršenom provjerom utvrđeno je da u neregistriranoj prikolici prevozi 1,5 prostorna metra ogrjevnog drveta bukve za koje ne posjeduje dokumentaciju.

Istoga dana su policijski službenici Policijske postaje Otočac u Čovićima zaustavili teretno vozilo bez registarske oznake kojim je upravljao 76-godišnjak a koji je u tovarnom prostoru prevozio tri prostorna metra ogrjevnog drveta bukve, za koje također nije posjedovao dokumentaciju. U oba slučaja drva su ukradena iz javnog šumskog sektora.

L. O./PULS