Stranka LiPO nije podržala proračun Ličko-senjske županije, oglasili su se priopćenjem

Predsjednik stranke LiPO Darko Milinović priopćio je u petak da nisu podržali proračun Ličko-senjske županije jer je asocijalan, uništava bilo kakav razvoj, a može se reći i uhljebnički, poručivši da županija u svojoj povijesti nije imala takav proračun.

“Već u prvom pokušaju dobili smo dokument kojim ‘pale su maske’ i na vidjelo je došlo neznanje, izostanak vizije, uhljebništvo… Nije donesen ni provedbeni program, koji je morao napraviti župan, što ukazuje na možebitnu nezakonitost samog proračuna”, ustvrdio je Milinović, koji je nekad bio ličko-senjski župan.

Tvrdi da je LiPO bio spreman podržati proračun nadajući se da se potkrala tehnička greška kod pisanja proračuna pa nije istina da je za socijalne programe (uključuje nezaposlene i umirovljenike) skinuto milijun kuna, kao i da su smanjena sredstava za malo i srednje poduzetništvo i ruralni razvoj za milijun kuna.

Umjesto u razvoj, tvrdi Milinović, to je prebačeno na nova zaposlenja budući da “treba namiriti svima kojima je obećano zaposlenje u županiji” i u novi vozni park.

“Sjećamo se i riječi premijera Andreja Plenkovića na skupu prije dvije godine…’Evo vam ovdje Olega (ministar Oleg Butković) i Gabi (tadašnja ministrica Gabrijela Žalac) i 800.000.000,00 kuna’. U proračunu, premda se hvalilo u kampanji sa odličnom suradnjom za centralnom vlasti, nema niti jedne kune direktno iz državnog proračuna”, kaže Milinović.

Osim toga, u proteklom razdoblju bilo je oko 150 milijuna kuna EU-ovih projekata, a u ovome proračunu nema niti jedan EU-ov projekt, upozorava Milinović.

L.O./H