Stranka LiPO održala sjednicu Predsjedništva i Glavnog odbora

Stranka LiPO oglasila se priopćenjem koje potpisuje glavni tajnik Alen Zorić, a prenosimo ga u cijelosti.

Stranka LiPO održala sjednicu  Predsjedništva i Glavnog odbora. 

Nastavak ispod oglasa

Milinović:- Pojedinačno smo najjača stranka u  Županijskoj skupštini i imamo 30 novih članova!

Jučer je održano Predsjedništvo i Glavni odbor stranke LiPO. Odazvali su se svi pozvani što je posebno naglasio predsjednik stranke, Darko Milinović; -Zahvaljujem se na odazivu. Uz 30 novih članova nakon lokalnih izbora najbolji je odgovor onima koji su priželjkivali raspad nove političke opcije, odnosno regionalne stranke LiPO. Analizirani su rezultati izbora i konstatirano je da je stranka LiPO druga po snazi politička opcija u Ličko-senjskoj županiji, s obzirom da je u 2. krugu, za stranku LiPO i Darka Milinovića glasovalo gotovo 10500 glasača.

Budući Hdz u gradovima, općinama i županiji ima 53 vijećnika, a stranka LiPO 43, jasno je da smo po snazi druga politička opcija. Milinović je naglasio da je pojedinačno najjača stranka u Županijskoj skupštini sa 9 mandata,  Hdz ima 6, Hsp 5, Hss 2, Hsu 1, bunjevačka stranka 1,te ,Sdss 1 – matematika je tu jasna, dodao je Milinović.

Donesena je odluka da će stranka LiPO na županijskoj razini biti vrlo oštra, ali i konstruktivna oporba.

Obzirom da je Hdz sa koalicijskim partnerima  već objavio da je  formirao većinu sa Danijelom Tušakom, Hsp-om i  Sdss-om, stranka LiPO je donesla slijedeće odluke:

  1. Stranka LiPO podržati će prijedloge, ukoliko se Danijel Tušak, Hsp i Sdss izjasne da zajedno sa Hdz -om i koalicijskim partnerima čine vladajuću većinu u Županijskoj skupštini.
  1. Ukoliko ne bude vrlo jasno definirano tko čini vladajuću većinu u Županijskoj skupštini stranka  LiPO biti će suzdržana  kod svih prijedloga, jer  smatramo da glasači vrlo jasno moraju znati tko čini vladajuću koaliciju.  
  2. Povjerenstva stranke LiPO na općinskim i gradskim razinama odlučiti će o političkom djelovanju na razini općinskih i gradskih vijeća .
  1.   Stranka LiPO započeti će pripreme za parlamentarne izbore na razini 9 izborne jedinice
  2.   Unutarstranački izbori na razinama općina i gradova održati će se do kraja godine.

S poštovanjem , 

Glavni tajnik  stranke LiPO

Alen Zorić