U Brinju je 5. srpnja 2015. godine u organizaciji SK „Brinje“ održan streličarski turnir „Brinje open 2015.“, koji je okupio pedesetak najboljih streličara iz Hrvatske, Slovenije, Austrije i Mađarske.
Turnir je započeo u jutarnjim satima prijavama natjecatelja, nakon čega je slijedilo zagrijavanje, a samo natjecanje je započelo u 10,00 sati i trajalo je do poslijepodnevnih sati kada su proglašeni pobjednici i podijeljene medalje i nagrade. Nazočnima se tom prigodom obratio Darko Dasović, predsjednik SK Brinje i zahvalio im se na sudjelovanju i dolasku u općinu Brinje.
Na turniru je ukupno sudjelovalo 52 streličara, od toga su sudjelovale 3 streličarke i pomladak LK Krasinec iz Slovenije; ukupno 4 dječaka i čak 12 djevojčica. Nagradni fond turnira je bio 3000 EUR.
Rezultati natjecanja;
SLOŽENI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Anton Maklin iz kluba LD Koroška (SLO), u kategoriji seniora prvi je bio Slavko Turšič iz LK DLL Potens (SLO), u kategoriji seniorki prvo mjesto je zauzela Darja Rozmanec iz LK DLL Potens (SLO);
INSTINKTIVNI LUK: u kategoriji veterana prvi je bio Mile Aračić iz kluba SK 3D Medvednica (HR), u kategoriji seniora prvi je bio Marjan Kocman iz LK Taborska jama (SLO);
GOLI LUK: u kategoriji veterana prvo mjesto je osvojio Jurij Papež iz LK Krasinec (SLO), a u kategoriji seniora prvi je bio Vigh Csaba (HUN);
LOVAČKI LUK: u kategoriji seniora prvo mjesto je zauzeo Anton Frbezar iz kluba 3D Croatia Prezid;
TRADICIONALNI LUK: u kategoriji veterana najbolji je bio Mitja Podkrajšek iz LK Taborska jama (SLO), u kategoriji seniora prvo mjesto je zauzeo Aleksandar Pavlin iz kluba VLR Vilijem (SLO), a u kategoriji seniorki prvo mjesto je zauzela Klavdija Možina iz LD Turjak (SLO).
Boje Streličarskog kluba Brinje su branili Ivan Mustapić, Darko Dasović i Kristijan Ledić.
U kategoriji složeni luk-seniori Ivan Mustapić je osvojio drugo, a Darko Dasović treće mjesto. Kristijan Ledić je zauzeo osmu poziciju u kategoriji lovački luk-seniori.
Direktor turnira je bio Lehel Papp.
OB