U utorak i srijedu, 25. i 26. listopada o.g. predstojnik Ureda HBK dr.Petar – Krešmir Hodžić i vlč. Milivoj Koren, povjerenik za obitelj porečko-pulske biskupije organizirali su studijsko putovanje u Veronu i Bonvelone za povjerenike pastorala obitelji u Nad(biskupijama) s područja Hrvatske i angažirane vjernike laike u ovom vidu pastorala.

Putovalo se jednim autobusom iz Rijeke do odrediša u Italiji, a do Rijeke je došao svatko svojim vlastitim prijevozom. Potuvalo je 40-desetak sudionika. Najvažniji zajednički susret i središnji dio programa održan je u župi sv. Josipa i sa župnikom mons. Renzom Bonetti, koji je predsjednik Fundacije “Obitelj Veliki dar” (Familia Dono Grande”). U ovoj župi i pod vodstvom spomenutog župnika bila je dva dana sv. Misa, predavanje je održao mons. Renzo, na temu: Sudjelovanje u tjednom programu Obiteljskih zajednica ove župe. Sudionici su bili raspoređeni (tri do četiri osobe) u 10-tak ovakvih zajednica. A drugi dan, 26. listopada posjetili su Biskupijski pastoralni centar “San Zeno” u Veroni, gdje ih je u bazilici Sv. Zenona primio župnik don Ganni Ballarini.

Zaključak ovog studijskog putovanja bio je kod donatora ovog putovanja u kući obitelji Dodnata i Danijele u Veroni, prijatelja vlč. Milivoja Korena, župnika u Labinu.

Našu Gospićko-senjsku biskupiju zastupali su: generalni vikar biskupije i povjerenik za pastoral obitelji mons.mr.Tomislav Šporčić, Nives Tomić, voditeljica Obiteljskog savjetovališta u Ogulinu i Valentina Grahovac, član Povjerenstva za obitelj GS- biskupije.

( b )