Stvoren volonterski most na relaciji Bogota-Kuterevo

Mlada i simpatična ekologinja iz Kolumbije Anna-Marija Villaneda Valencia je tijekom boravka u Utočištu za medvjede u Kuterevu stekla naklonost domaćina. Oduševila je sve svojom otvorenošću, srdačnošću i ljubavi prema životinjama. Proteklih dana vratila se u rodnu Bogotu. Umjesto odmora Anna Marija nastavila je s radom. Susrela se s gradonačelnicom Bogote Claudiom Lopez. Tijekom sastanka je istaknula svoja nova iskustva i naglasila zahvalnost Kuterevu na svemu što je tijekom boravka u Hrvatskoj naučila o medvjedima.

U Kolumbiji žive medvjedi naočari koji su ime dobili po bijelim šarama oko očiju. Kao i u  Hrvatskoj, i oni su zakonom zaštićeni. U Kolumbiji postoji veliki broj Utočišta za medvjede, ali uglavnom funkcioniraju kao mali, privatni ZOO-vrtovi. Anna-Marija je istaknula odličnu praksu i skrb o medvjedima kakvu provode u Kuterevu. Željela bi da mnogi mladi Kolumbijci dođu u Kuterevo i nauče nešto novo. Gradonačelnik Rojas je odmah obećao pomoć. Tako je stvoren novi volonterski most na relaciji Kuterevo-Bogota.

Nastavak ispod oglasa

U naredne dvije godine volonteri iz Kolumbije stizat će u Kuterevo i učiti kakao se skrbiti o medvjedima koji su ostali bez majke. Najbolji i najnoviji primjer je medvjedić Matija kojega su zimus našli na sredini ceste kod Vrbovskog, nakon što su mu krivolovci ubili majku. Matija se u Kuterevu odlično snašao, porastao je i sada je glavna atrakcija Utočišta.

M.S.