Šuica: „EU je aktualnoj vlasti ostala u zapećku!“

    GOSPIĆ-Kandidati na HDZ-ovoj  koalicijskoj listi za izbore za EU-parlament Dubravka Šuica i  Ivan Sablić boravili su danas u Ličko-senjskoj županiji. Boravak u Gospiću iskoristili su  kako  bi se družili s građanima, kao i  predstavnicima HDZ-a i lokalne samouprave. U društvu župana Milana Kolića, gradonačelnika Petra Krmpotića i njihovih najbližih suradnika, te predsjednika Gradskog vijeća Grada Gospića Petra Radoševića, najprije su obišli gradsku tržnicu, razgovarali s građanima, dijelili im promidžbene letke i odgovarali na brojna postavljena pitanja. Tijekom konferencije za novinare održane u KIC-u nazočne je najprije pozdravio tajnik ŽO HDZ-a, gradonačelnik Petar Krmpotić. U svojem je izlaganju istaknuo važnost izbora za članove EU parlamenta.

-Treba reći kako izbori za EU parlament 25. svibnja mnogo znače za cijelu Hrvatsku. O rezultatima izbora ovisi tko će nas predstavljati u najvišem tijelu Europske unije, kakav ćemo rejting imati i steći. Sve se to na određeni način implicira i na lokalnu razinu i kvalitetu života svih nas, rekao je između ostaloga  Petar Krmpotić. Potpredsjednik ŽO HDZ-a i župan Milan Kolić kritički se osvrnuo   na aktualnu Vladu.

Nastavak ispod oglasa

-Ovdje je pripremljeno puno dobrih projekata na županijskoj razini, ali oni gotovo da i ne prolaze na višim razinama. Povijest se ponavlja jer nas SDP-ova Vlada zaobilazi kada su u pitanju potencijalno kvalitetni pomaci Ličko-senjske županije. Zato ovu Vladu smatramo anacionalnom i nezainteresiranom za boljitak nekih županija, ali  i Hrvatske u cjelini. Uvjeren sam da će naši građani kao i lani znati prepoznati kvalitetne programe HDZ-a i koalicijskih partnera i svoj glas dati najboljima, kako bi nas dostojno zastupali u EU-parlamentu, zaključio je župan Milan Kolić. Kandidat  za EU parlament Ivan Sablić  istaknuo je glavne značajke ukupnog  koalicijskog programa.

-Jedini sam kandidat koji predstavlja iseljeništvo na ovim izborima. To dovoljno govori kako HDZ i dalje skrbi o svim našim građanima, bez obzira gdje žive. Nedopustivo je okretati glavu od hrvatskim braniteljima koji žive izvan Hrvatske, od svih građana koji Hrvatsku smatraju svojom Domovinom. Lakonski odnos prema tom dijelu hrvatskog korpusa oslikava današnju Hrvatsku i s takvim se odnosom ne smijemo pomiriti. Hrvatsku stalno napuštaju mladi i obrazovani ljudi, tražeći egzistenciju izvan Hrvatske. Njih je već sada više od 30 tisuća. Vani je već stasala treća generacija naših iseljenika koji su zbog političkih progonstava morali emigrirati. To je velika snaga koja želi investirati u Domovini, koja joj želi pomoći i imati sa zavičajem još čvršće spone. Nažalost,  u zadnje 2.5 godine aktualna vlast nema sluha za sve ovo, a da ne govorim o problemu nezaposlenosti, pada životnog standarda i općenito kvalitete život naših građana, kazao je Ivan Sablić.

-HDZ je sa svojim koalicijskim partnerima u ovo malo vremena stekao zavidan ugled u  EU parlamentu, ustvrdila je potpredsjednika HDZ-a Dubravka Šuica.  Opravdali smo povjerenje građana koji su nas odabrali. Razlika između HDZ-a i  kukuriku koalicije je, uz ostalo, i u tome što smo mi s našim građanima svako dana, svih 12 mjeseci u godini. Ne okrećemo glave od problema, ne zataškavamo eventualne slabosti, ali se zalažemo da građani žive bolje. Kada se dobio mandat od hrvatskog naroda, to povjerenja valja i poštovati. Naš smo optimizam ’90.- ih pokazali stvaranjem hrvatske države. Zajedništvom smo dobili rat, zatim smo se  izborili za  članstvo u NATO-u i Europskoj uniji. Ovih dana obilazimo skoro sva mjesta u Hrvatskoj, ističući  bitne razlike naših programa od programa i stavova naših rivala. Naša kampanja nije negativna i o kukuriku koaliciji nastojimo što manje govoriti. Ipak,  stanje u kakvo su doveli Hrvatsku dovoljan je argument koji kazuje gdje smo to došli, kakva je nezaposlenost, beznađe, standard i ostalo. Susrećemo se s brojnim građanima, želeći iz prve ruke čuti za njihove probleme  i nesigurnu budućnost. Za ovu je Vladu, kao i njihove predstavnike u EU-parlamentu, Europska je unija ostala u nekom „zapećku. Kao nešto što se mora provoditi, bez kvalitete i vizije. Aktualna vlast i njihovi predstavnici u EU parlamentu tu temu nisu dovoljno proučili, niti afirmirali. To je nešto što želimo korjenito promijeniti, istakla je Dubravka Šuica na konferenciji za novinare. Tijekom dana kandidati HDZ-ove koalicije za EU parlament obišli su nekoliko mjesta i Grad Otočac. Susreli su se i s više gospodarstvenika kako bi iz prve ruke čuli kakvi ih problemu tište i na koji način povećati proizvodnju i broj zaposlenika.

L. O. / M. S.