Podnesena prijava protiv gradonačelnika Gospića Karla Starčevića!

Portal Lika online neslužbeno doznaje da je protiv gradonačelnika Grada Gospića Karla Starčevića podnesena prijava Povjerenstvu za odlučivanje o sukobu interesa.

Naime, na jučerašnjoj sjednici Gradskog vijeća na upit vijećnika o mogućem sukobu interesa jer firme kojima je on vlasnik nije prenio na upravljanje drugoj osobi gradonačelnik Starčević je bahato odgovorio kako to ne planira učiniti. Prema važećem Zakonu Starčević je bio dužan u zakonski propisanom roku upravljačka prava prenesti na drugu osobu.

Uvidom u nadležni Trgovački sud vidljivo je kako se Starčević u tvrtkama LIČANKA – PROIZVODNJA PIĆA d.o.o. vodi kao član društva i direktor, te u društvu PIVOVARA LIČANKA d.o.o. kao jedini osnivač i prokurist.

Gradskom vijeću gradonačelnik je bahato dao do znanja kako nema namjeru postupati u skladu sa zakonom, rekavši da ga nitko neće natjerati da upravljanje firmom prebaci na drugu osobu.

U svome bahatom nastupu Starčević je kazao kako nikada nije imao jedne lipe prometa sa državnim firmama.

To je naravno bila još jedna laž, jer Starčevićeva pivovara isporučuje pivu Nacionalnom parku Plitvička jezera.

U rujnu ove godine raspisan je postpuak javne nabave od strane Javne ustanove NP Plitvička jezera kojem je osnivač Republika Hrvatska, za nabavu Velebitskog piva (slika troškovnika). Iznos ovog postupka javne nabave prelazi 600 tisuća kuna.

Svim ovim pitanjima će se uskoro morati pozabaviti Povjerenstvo za odlučivanju o sukobu interesa, a sve je izglednije da će nakon njega biti posla i za DORH.

TROŠKOVNIK – Velebitsko pivo

Dokumentacija o nabavi OS-MV-03-17

L.O.