Šume kao dio naših života

Povodom obilježavana Svjetskog dana šuma djelatnici Uprave šuma podružnice Gospić Valentina Kulaš, Mandica Dasović, Ana Krbavac i Mile Pocrnić posjetili su osnovnu školu Dr. Ante Starčević u Klancu i područnu školu u Donjim Pazarištima. Učenicima su održali predavanje i vodili radionicu na temu „Važnost šume za život na Zemlji“.   

Naglasak predavanja bio je na važnosti očuvanja šumskih ekosustava koji su u zadnje vrijeme globalno narušeni uslijed klimatskih promjena, lošeg gospodarenja, gradacijom štetnika, onečišćenjem zraka, voda i tla. Posebno su naglašene općekorisne funkcije šuma čija vrijednost je višestruko veća od vrijednosti drvne mase.

Nastavak ispod oglasa

Šumari su  kroz nekoliko zanimljivih radionica, u kojima su zajednički  sudjelovali svi učenici i predavači, uspjeli djeci približiti život u šumi, djelovanje biljnog i životinjskog svijeta koji se isprepleću i njihovu ulogu koju imaju u očuvanju šuma koje ih okružuju. Izražena je želja za nastavkom ovakve suradnje prvom prilikom, a ona će biti već prilikom obilježavanja Dana planeta Zemlje.     

M.D./M. S.